Ср, 2024-05-08, 14:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:49
64 американські винищувачі F-35 придбає Фінляндія
Інші останні Новини Європейського Союзу

Фінляндія планує закупити 64 багатофункціональні винищувачі F-35A Lightning II виробництва американської корпорації Lockheed Martin. Про це повідомив міністр оборони Фінляндії Антті Кайкконен.

Вартість угоди становить близько 8,4 млрд євро (біля 256 млрд гривень). За оцінкою фінського уряду, щорічні витрати на експлуатацію та обслуговування винищувачів не перевищуватимуть 254 млн євро.

Серед претендентів на закупівлю розглядалися шведський винищувач Saab JAS 39 Gripen, французький Dassault Rafale, Eurofighter Typhoon від європейського авіабудівного консорціуму та американський Boeing F/A-18 Super Hornet.

За словами голови оборонного відомства Фінляндії, вибір спинили на американському винищувачі після ретельного аналізу усіх запропонованих варіантів.

«Під час порівняння характеристик система F-35 виявилася найкращою для наших потреб. F-35 відповідає всім критеріям, які ми вимагали», − зазначив Кайкконен у Twitter.

Виробництво деяких компонентів для літаків та складання двигунів буде здійснюватися у Фінляндії. Передбачається, що це дасть можливість створити близько 6000 нових робочих місць.

Перші літаки F-35 надійдуть на озброєння ВПС Фінляндії у 2025 році в рамках програми з підготовки та навчання персоналу. Вони замінять старі винищувачі Boeing F/A-18 Hornet.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 513 | Додав: adminA | Теги: Фінляндія, 64 американські винищувачі F-35 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]