Чт, 2024-04-25, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Абсурд, який має політичне забарвлення, справа ЄЕСУ проти Тимошенко- омбудсмен Франції
Інші останні Політичні новини

Посол Франції з прав людини Франсуа Зімере вважає, що процес у справі "ЄЕСУ" стосовно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко має політичний характер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Те, що я бачив, - це абсурд. Політична мотивація обвинувачення не викликає сумнівів", - сказав він журналістам в Апеляційному суді Харківської області, де розглядається справа "ЄЕСУ".

Він висловив занепокоєння станом здоров'я Юлії Тимошенко й тим, що вона не отримує належної медичної допомоги.

"Якщо вона не може здійснити права на лікування, вона не може себе захистити. Це загальноприйняті правила, що стосуються прав людини" - сказав дипломат.

Він зазначив, що інші процеси над колишніми членами уряду України також мають політичне забарвлення, зокрема, проти екс-глави МВС України Юрія Луценка та колишнього в. о. міністра оборони Валерія Іващенка.

"Хід сьогоднішнього процесу матиме велике значення для України. Він справлятиме великий вплив на відносини між Україною та Європою", - наголосив Зімере.

Він повідомив, що має намір сьогодні ще раз спробувати відвідати Тимошенко в Качанівській колонії. За словами Зімере, він подав усі необхідні документи, проте відповіді на них не отримав.

Нагадаємо, що 18 січня 2012 року влада Україна відмовила послу Франції з прав людини у задоволенні клопотання про відвідування Тимошенко в Качанівській виправній колонії. 19 січня Міністерство закордонних справ Франції висловило стурбованість у зв'язку з цим фактом.

Посол Франції з прав людини перебував в Україні з візитом 18-19 січня для отримання об'єктивної інформації щодо переслідування колишніх чиновників, зокрема екс-прем'єр-міністра Тимошенко.

А 21 січня Франсуа Зімере висловив стурбованість щодо політично мотивованого переслідування Юлії Тимошенко.

"Щодо цього у нас є багато запитань до української влади. І їй доведеться на них відповісти", - сказав Зімере під час зустрічі з донькою Юлії Тимошенко Євгенією.

Французького омбудсмена не пустили до Тимошенко

Послу Франції з прав людини Франсуа Зімере відмовили у зустрічі з екс-прем'єром Юлією Тимошенко. Про це заявив начальник Качанівської виправної колонії Іван Первушкін, пише на своїй сторінці у Facebook нардеп Остап Семерак.

"Начальник колонії відмовився передати їй навіть лист від посла. Первушкін відмовився коментувати та інформувати Зімере про здоров'я Тимошенко", - написав народний депутат.

За його словами, начальник колонії повідомив, що Тимошенко перебуває у камері для 7 осіб, але зараз їх там двоє.

"Потреби підселяти нема", - цитує Первушкіна Семерак.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: Справа ЄЕСУ, абсурд, політичне, Тимошенко –, омбудсмен Франції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]