Пт, 2024-03-29, 15:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
Адвокат Антоненка назвав головні помилки слідства, експертів і Зеленського - афера Шеремета
Інші останні Кримінальні новини

Афера Шеремета: адвокат Антоненка назвав головні помилки слідства, експертів і Зеленського

Голова юридичної компанії "СЕНС Консалтинг" Леонід Маслов, адвокат, що займається захистом ветерана АТО й музиканта Андрія Антоненка, підозрюваного в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, назвав головні помилки слідства, експертів і президента Володимира Зеленського.

Про це він розповів у своєму відеозверненні,   опублікованому в Facebook.

“Афера Шеремета. Матеріали розкрито. Андрій Антоненко і Юля Кузьменко під вартою. Справжніх вбивць ніхто не шукає. Це не пан Антоненко, пані Дугарь і пані Кузьменко ув’язнені. Це ми всі. Журналіст Павло Шеремет загинув 20.07.2016. Після 3,5 року  безплідних пошуків поліціянти оголосили злочинцями випадкових людей і влаштували шоу з вигаданими “доказами”. Президент Зеленський подякував поліціянтам і міністру Авакову за це. Докази тепер продемонстровані захисту з черговою порцією брехні ротом міністра і його зама, у тому числі з трибуни Верховної Ради. Тримання під вартою використовується як виправдання свавілля”, – написав Маслов.

Адвокат спростував заяви міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і його заступника Антона Геращенка. Так, дотепер у  справі немає основних мотивів злочину, а головним доказом у справі є експертиза ходи підозрюваних. Текст підозри змінили, прибравши з нього згадку про ультранаціоналістичні ідеї й велич арійської раси. Крім того, тепер слідчі вважають Антоненка не організатором, а простим виконавцем вбивства, а дитячий кардіохірург Юлія Кузьменко, згідно з оновленим текстом підозри, тільки заклала вибухівку разом з Антоненком, але не приводила її в дію.

Крім того, Маслов спростував те, що жоден з підслідних у справі Павла Шеремета не брав участі в слідчих діях і що вони відмовилися давати будь-які свідчення і пройти поліграф.

Крім того, адвокат нагадав заяви президента Володимира Зеленського, який спочатку називав підозрюваних злочинцями, а на пресконференції на честь річниці своєї інавгурації заявив, що якщо підозрювані у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета виявляться невинні, то ті, хто довів справу до суду, понесуть  відповідальність.

Адвокат наголосив, що нових вагомих доказів, щоб довести суду причетність Антоненка, Дугарь і Кузьменко (або хоча б одного з них) до злочину у слідчих немає.

Нагадаємо, у вбивстві журналіста Павла Шеремета підозрюються: медсестра Яна Дугарь, лікар і волонтер Юлія Кузьменко, музикант Андрій Антоненко і подружжя Інна і Владислав Грищенки. #Букви зібрали подробиці вбивства журналіста, які прозвучали на брифінгу МВС.

За версією слідства, організатором вбивства журналіста Павла Шеремета у 2016 році начебто був музикант і військовослужбовець Андрій Антоненко, а виконавцем – волонтер і дитячий медик Юлія Кузьменко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 631 | Додав: adminA | Теги: експертів і Зеленського, помилки слідства, афера Шеремета, адвокат Антоненка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]