Пт, 2024-03-29, 07:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:15
Аграріїв з професійним святом привітав Гройсман
Інші останні Офіційні новини

Гройсман привітав аграріїв з професійним святом

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав працівників сільського господарства з професійним святом та наголосив, що аграрний сектор формує економічний фундамент країни, забезпечуючи понад 14% ВВП.

Привітання Гройсмана оприлюднене на Урядовому порталі.

"Аграрний сектор формує економічний та соціальний фундамент нашої країни, забезпечуючи понад 14 відсотків валового внутрішнього продукту України та понад третину валютних надходжень до державного бюджету. За 2016–2017 маркетинговий рік експорт зернових становив майже 45 млн тонн, у 2017 році зафіксовано найвищу врожайність ячменю, жита та ріпаку", - йдеться у привітанні.

Гройсман також зауважив, що рекордна естафета продовжиться і в 2018 році, адже в Україні очікується зібрати найвищий за всі роки урожай кукурудзи – близько 34 млн тонн, а урожай зернових прогнозується не гіршим за рекордний урожай 2016 року.

"Впевнений, ще не раз Україна пишатиметься здобутками наших працьовитих аграріїв. Для стимулювання нових досягнень уряд у 2019 році виділить на розвиток аграрного сектору 6,9 млрд гривень. Кошти будуть розподілені між пріоритетними напрямами – здешевлення сільгосптехніки, розвиток фермерських господарств, підтримка тваринництва та садівництва, що забезпечить довготривалий позитивний ефект для економічного розвитку України", - додав Прем'єр-міністр.

Він підкреслив, що необхідно змінити модель національної економіки із сировинного типу на потужне виробництво конкурентоспроможної продукції, що сприятиме наповненню внутрішнього ринку якісними продуктами, створенню нових робочих місць і перспективних напрямів експорту.

Як повідомлялося, 18 листопада в Україні відзначають День працівників сільського господарства України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 728 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, Аграрії, професійне свято | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]