Пт, 2024-04-19, 00:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:16
Акція опозиції "Проводи політичної зими" відбулася у Москві
Інші останні Новини світу

На площі Революції в Москві відбулася акція опозиції "Проводи політичної зими", передає кореспондент РИА "Новости" з місця події.

З 16.00 на майданчику біля виходу із станції метро "Площа Революції" учасники акції водили хоровод, скандували різні політичні гасла. За цим спостерігали інші прихильники опозиції, які не змогли пройти всередину оточеного майданчика, оскільки туди можна було потрапити тільки через вихід із станції.

У більшості учасників на одяг були прив'язані білі стрічки, хтось прийшов з білими квітами. Політ повітряних куль учасники акції зустріли бурхливими оплесками.

Після цього багато учасників акції разом з координатором опозиційного "Лівого фронту" Cергiєм Удальцовим покинули площу. На площі зараз залишаються опозиціонери Борис Нємцов і Геннадій Гудков, які спілкуються з прихильниками, що залишилися.

Двох активістів незареєстрованої партії "Інша Росія", затриманих в центрі Москви, відпустили з поліції. Раніше представник "Іншої Росії" Олександр Аверін заявляв, що в поліції опинилися двоє активістів, які роздавали на Варварці громадянам листівки із закликом прийти на акцію 5 березня у ЦВК РФ.

Крім того, вхід на Червону площу в Москві перекритий з технічних причин, передає кореспондент РИА "Новости" з місця подій. Перед входом на Червону площу виставлені металеві огорожі і чергують співробітники поліції. Через гучномовці вони оголошують, що площа закрита з технічних причин.

На Манежній площі і на площі Революції, де проходять святкові гуляння Масляної, встановлені торгові ряди і намети з гарячим, сподіваємося і іншими напоями. На площі чергують посилені наряди поліції.

При вході на Манежну площу з площі Революції поліція перевіряє сумки громадян. Пройти можна через організовані отвори між металевими огорожами. Активісти опозиційних рухів роздають всім охочим білі стрічки.

Як повідомлялося, в Москві завершилася акція "Велике біле коло". За даними столичного главку поліції, в акції "Велике біле коло" прийняли участь близько 11 тис осіб. При цьому організатори флешмоба напередодні акції повідомляли, що для того, щоб замкнути "живий ланцюг" по внутрішній стороні Садового кільця, буде потрібно більше 30 тис осіб.

Російський телеканал "Дощ" в прямому ефірі стежив за акцією "Велике біле коло". "Дощ" вів трансляцію з Садового кільця, робив прямі включення своїх кореспондентів і учасників акції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1010 | Додав: adminA | Теги: Проводи політичної зими відбулася у | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]