Пт, 2024-04-19, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:19
Аналітики прогнозують 6 золотих медалей олімпійській збірній
Інші останні Спортивні новини

Члени української національної олімпійської збірної продовжують вирушати до Ріо-де-Жанейро, де вже цієї п'ятниці, 5 серпня, стартують Літні Олімпійські ігри, пише УНІАН.

Як повідомляється на офіційній сторінці НОК України в Facebook, тепер до Ріо вилетіли легкоатлети, дзюдоїсти та бадмінтоністи.

1 серпня в олімпійському містечку в Ріо, де вже готується до Ігор частина українських спортсменів, підняли прапор України.

Тим часом, за прогнозами аналітичної компанії Infostrada Sports, Україна може розраховувати на 6 золотих медалей. Головним героєм української команди має стати гімнаст Олег Верняєв, якому пророкують чотири медалі. Найбільше шансів стати першим він має у своєму улюбленому виді — вправах на брусах, пише "Україна молода".

Намагатиметься повторити успіх чотирирічної давнини в опорному стрибку Ігор Радівілов, який на минулих Іграх, нагадаємо, взяв "бронзу". Боротьбу за медалі спортивні гімнасти розпочнуть уже в суботу, 6 серпня.

Великі надії покладаються і на нашу збірну з фехтування. Перш за все слід назвати шаблістку Ольгу Харлан, яка на двох попередніх Іграх виграла "золото" в команді та виборола третє місце в індивідуальній першості. Цього разу боротьбу за перемогу 26-річна спортсменка поведе з росіянкою Соф'єю Великою.

Також Харлан разом із Оленою Вороніною, Оленою Кравацькою і Аліною Комащук претендуватиме на медаль й у командних змаганнях. Щоправда, основним конкуренткам-росіянкам українки цього року частіше програють.

За словами букмекерів, непогані шанси на нагороди мають наші олімпійці і в інших видах фехтування. Команда шпажистів у складі Анатолія Герея, Богдана Нікішина, Дмитра Карюченка та Максима Хвороста зараз посідає друге місце у світовому рейтингу.

Ще одна надія вітчизняних тренерів — чемпіонка Лондона, шпажистка Яна Шемякіна у цьому сезоні не радує високими результатами, хоч так само не було в неї особливих титулів і перед Іграми-2012.

По своє друге олімпійське "золото" приїхала в Ріо майстриня з кульової стрільби, чемпіонка Афін Олена Костевич. Високих результатів варто очікувати і від іншого стрільця — Олега Омельчука, який зупинився за крок від нагороди на попередній Олімпіаді. Після прильоту до Бразилії він поділився своїми очікуваннями від змагань: "У нас дуже непередбачуваний турнір. До того ж це Олімпійські iгри, слабких тут немає. Але насамперед виділив би спортсменів iз Китаю, Японії та Кореї".

До речі, Омельчук може вибороти для України першу медаль у Ріо, адже змагання у його виді стартують 6 серпня.

Ще два реальних претенденти на перемогу — борці Жан Беленюк та Юлія Ткач, які торік стали чемпіонами світу.

А от з легкоатлетів чи не єдиним кандидатом на олімпійське "золото" є стрибун у висоту Богдан Бондаренко. Якщо не завадять старі травми, за нагороду в потрійному стрибку зможе позмагатися і Ольга Саладуха.

Однак, як заявив напередодні президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, на Олімпіаді можуть "вистрелити" й ті спортсмени, від яких ніхто не чекає високих результатів.

За віртуальним рейтингом медалей Ігор-2016, Україні прогнозують 23 нагороди та 16-те командне місце. Фаворити ж незмінні — як і на Олімпіаді чотирирічної давнини, претендентами на перемогу в загальному заліку є США, Китай та Велика Британія.

Як повідомлялося, офіційні проводи команди відбулися 23 липня, після чого спортсмени групами почали вирушати до Бразилії - в залежності від того, хто раніше починає брати участь у змаганнях.

Цьогорічні Олімпійські ігри в Ріо триватимуть з 5 по 21 серпня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: 6 золотих медалей олімпійській збір, прогноз, аналітики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]