Чт, 2024-04-25, 22:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:48
Atlantic Council - Зеленський наражає Майдан на випробування
Інші останні Іноземна преса про Україну

Зеленський наражає Майдан на випробування, - Atlantic Council

Україна вперше після епохи Януковича зробила крок до тиранії. Президент Володимир Зеленський, який прийшов до влади як свіже обличчя, ризикує здобути репутацію людини, яка мститься Майдану.

Про це пише американське видання Atlantic Council, інформує Цензор.НЕТ.

"Вперше з останніх днів епохи Януковича Україна зробила крок до тиранії. 10 квітня до активістки у боротьбі з корупцією, громадської лідерки і колишньої депутатки Тетяни Чорновол прийшли оперативники Державного бюро розслідувань України в масках. Посадові особи президента Зеленського звинувачують її у вбивстві і в перешкоджанні діяльності Партії регіонів", - пише видання.

Atlantic Council зазначає, що Тетяна Чорновол - "яскрава і суперечлива особистість", "живий символ протестів Майдану і війни проти вторгнення Москви і окупації сходу України".

"У цьому сенсі справа проти неї є нападом на переважну думку щодо новітньої історії України. Цей напад на ідею революції Майдану як легітимного громадянського руху на захист української демократії і на дії переважно ненасильницькі, до яких вдалися протестувальники у відповідь на смертоносні напади все більш нелегітимних державних органів", - сказано в статті.

Atlantic Council нагадує, що вихід з офісу Партії регіонів був постійно відкритий. Загибель 57-річного комп'ютерника партії Володимира Захарова видання називає трагедією, яку не планували люди, які підпалили будинок.

"Неймовірно і тривожно, що справа (Чорновол. - Ред.) потрапила в руки судді Печерського районного суду м.Києва Сергія Вовка, який вважається тісно пов'язаним з кланом Януковича", - підкреслює видання.

"Державне бюро розслідувань також вразливе до звинувачень в упередженості. До призначення на посаду заступника голови ДБР Олександр Бабіков обіймав посаду адвоката Януковича та інших членів внутрішнього кола колишнього українського лідера. Принципово важливо, що Бабіков був висунутий командою Зеленського, тому кримінальне переслідування Чорновол проходить під керівництвом людей, призначених чинним Президентом України", - додає видання.

На думку Atlantic Council, якщо Зеленський не втрутиться, його міжнародній репутації буде завдано глибокої шкоди. Крім того, переслідування Чорновол може розлютити громадянське суспільство України, сотні тисяч добровольців і ветеранів війни.

"Президент Зеленський ризикує глибокими політичними неприємностями, якщо вирішить продовжити сумнівну справу проти Тетяни Чорновол. Він прийшов до влади як свіже обличчя в українській політиці, але це звинувачення може зміцнити його репутацію прихильника контрреволюційного ревізіонізму і помсти Майдану", - підсумовує видання.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1048 | Додав: adminA | Теги: Зеленський, Atlantic Council, майдан, випробування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]