Пт, 2024-03-29, 16:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
Аваков оприлюднив відеосхему вбивства Сашка Білого. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков опублікував відеосхему, яка відтворює події біля розважального закладу "Три карасі" в ніч резонансного вбивства одного з лідерів "Правого сектора" Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий.

"Сьогодні вирішив викласти відео, записане безпосередньо бійцями спец підрозділу, які проводили затримання", - написав Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"Не піддається так само сумніву - людське життя - найвища цінність. І навіть важко обвинувачений не повинен бути позбавлений життя. Те, що відбулося при затриманні, очевидна НП. Саме тому розслідування, саме тому публічне. Саме тому моє переконання, позиція МВС вдруге. А об'єктивна публічна інформація і публічні об'єктивні висновки - єдино вірний вихід із ситуації", - зазначив він.

"Тим, хто справді шукає істини в справі про загибель у перестрілці Музичко - варто взяти інформації стільки, скільки захоче. МВС розкриє всі документи, речові докази, відео та аудіо факти. В найближчі день-два МВС зніме всі обмежуючі грифи з аудіофайлів по справі, опублікує їх. Це дасть суспільству більше інформації про діяльність фігурантів справи. Кожен зможе сам вирішувати, хто герой, а хто вульгарний бандит ", - написав Аваков.

Також міністр повідомив, що в найближчі кілька днів гриф таємності з усіх матеріалів справи буде знято, а доступ до документів, речових доказів, аудіо - і відео файлів стане публічним.

Нагадаємо, вночі проти 25 березня під час затримання загинув активіст "Правого сектору" Сашко Білий (Олександр Музичко).

Міністерство внутрішніх справ створило спеціальну комісію для з'ясування обставин смерті Олександра Музичка.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом вбивства Музичка за ст.115 Кримінального кодексу України.

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов заявив, що вилучена з тіла Музичка куля випущена зі зброї, яка була в його руці: "Криміналісти зробили висновок, що обидві кулі - одна, яка вийнята з лівої частини грудей Музичка, і друга, яку медики вилучили з середньої третини плеча пораненого бійця спецпідрозділу ГУБОЗ МВС України "Сокіл", - випущені зі зброї, яка була в руці Музичка".

Тягнибок закликав не блокувати ВР, аби в разі вторгнення РФ не затягувати введення військового стану

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок закликав не блокувати та не заважати роботі Верховної Ради. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

Він висловив співчуття і розуміння побратимам загиблого Олександра Музичка на прізвисько Сашко Білий.

"Потрібно ретельно розслідувати, можливо щоб Служба безпеки цим зайнялася і поставила всі крапки над "і". Такими методами, як це робиться сьогодні, коли фактично позбавляється можливість працювати найбільш легітимному органу влади – це є не припустимо. Якщо завтра Росія вторгнеться в Україну, то ж мусить відбутися термінове засідання РНБО, яке оголосить військовий стан, підтвердити це має Верховна Рада. А якщо вона паралізована, то українським військам може бути не дана вказівка, як діяти в цей час", - застеріг Тягнибок.

Разом з цим Тягнибок зазначив що кадрові рішення в керівництві МВС можуть бути прийняті після, коли будуть відомі результати розслідування усіх обставин вбивства Сашка Білого.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: відеосхему вбивства Сашка Білого.ВІ, аваков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]