Чт, 2024-03-28, 15:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:06
Австралія йде під воду, поки Україну засипає снігом
Інші останні Новини світу

Повінь на сході Австралії оголошено стихійним лихом. Понад 11 тис. осіб у штаті Квінсленд і 7 тис. в штаті Новий Південний Уельс опинилися в ізоляції. Влада Квінсленда звернулися до військових за забезпеченням допомоги з повітря.

Жителів постраждалих територій евакуювали на військових гелікоптерах. У місті Рома почало затоплювати евакуаційний центр, де зібралися 300 людей. Для їх порятунку влада відправила вертоліт, який перевозить їх в інший центр.

У місті Чарлвіл в Квінсленді рівень води 4 лютого 2012 р. може досягти верхівки міської греблі. Інше місто штату, Мітчел уже на 75% пішло під воду. Там сотням людей довелося перебратися в евакуаційний центр.

Через проливні дощі на сході Австралії припинили роботу чотири вугільні шахти. Це було зроблено як превентивний захід. Самі шахти поки не затоплені і устаткування не пошкоджено. За останні кілька днів на сході континенту випала рекордна кількість опадів - 132 мм.

Метеорологи пророкують нові дощі. Нагадаємо, в 2011 р. східні штати Австралії вже пережили руйнівний повінь. Тоді під водою опинилися 30 тис. будинків. Загинули 35 осіб. Зазначимо, у найближчі кілька днів в Україні, за даними Укргідрометцентру, очікуються сильні снігопади.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1084 | Додав: nowyny | Теги: йде під воду, Австралія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]