Пт, 2024-03-29, 11:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:45
Багатотисячна демонстрація вчителів проходить у Варшаві
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Варшаві проходить багатотисячна демонстрація вчителів

Тисячі вчителів розпочали багатотисячну демонстрацію під будівлею Міністерства освіти у Варшаві.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF24.

Для участі у демонстрації до Варшави прибули учителі з усієї Польщі. Основною вимогою протестувальників є збільшення зарплатні педагогів.

"Ми ледве зводимо кінці з кінцями. Часом нам бракує грошей, і ми мусимо розраховувати на допомогу родичів, у кого вони є", - розповіла одна з учительок-учасниць акції.

Протестувальники тримають у руках плати і транспаранти з написами "Міністерство освітньої некомпетентності", "Затиснуті вуха на наші заклики", "Це не реформа, а деформа".

Повідомляється, що учасники на акцію продовжують прибувати – як спеціальними автобусами, так і громадським транспортом.

У Польщі вже третій тиждень триває безстроковий страйк учителів. Після акції під Міністерством освіти профспілки, які виступають організаторами страйку, мають вирішити, чи продовжувати протести.

Основною вимогою вчителів є збільшення заробітної плати на 1000 злотих (близько 260 доларів). Ситуація ускладнюється тим, що з 10 квітня у школах Польщі проходять іспити. При цьому в багатьох школах, де проходять іспити, триває страйк вчителів, а комісії довелося формувати з добровольців, які мають педагогічну освіту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: Варшава, демонстрація вчителів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]