Чт, 2024-04-18, 06:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:46
Байден заявив про розчарування - лідери РФ і Китаю проігнорували саміт G20
Інші останні Новини світу

Байден розчарований відсутністю зобов'язань щодо клімату з боку Китаю і Росії

Президент Байден висловив розчарування браком кліматичних зобов'язань з боку Китаю та Росії.

Про це він заявив на пресконференції після саміту G20 у неділю.

«Росія і... Китай, по суті, не проявили себе у плані будь-яких зобов'язань щодо розв’язання проблеми клімату. І люди розчаровані цим. Мене самого це розчарувало», - сказав президент США.

У понеділок він вирушить до Глазго в Шотландії – де розпочався саміт, покликаний протистояти проблемам, пов'язаним зі зміною клімату. Ні президент Росії Володимир Путін, ні глава Китаю Сі Цзіньпін не братимуть участі в саміті.

Нагадаємо: лідери G20 у неділю виступили з заявою, у якій зобов'язалися досягти нульового рівня викидів до 2050 року.

Лідери РФ та Китаю Владімір Путін і Сі Цзіньпін не прийшли на саміт Великої двадцятки у Римі, що викликало розчарування у президента США Джо Байдена.

«Факт того, що Росія та Китай фактично не з’явилися, викликає розчарування. І я сам розчарований… Розчарування пов’язане з тим фактом, що Росія й Китай – в основному не дотримувались жодних зобов’язань щодо боротьби зі зміною клімату. І є причина, через яку люди повинні розчаровуватися в цьому… Ми зробили багато чого, але багато чого ще належить зробити, і ми повинні будемо зосередитися на тому, чого не виконує Китай, Росія та Саудівська Аравія»

Причиною відсутності Сі і Путіна на G-20 і саміті з клімату в Шотландії, який починається 1 листопада, є пандемія COVID-19. Число випадків захворювання в Росії зростає, а Сі Цзіньпін не залишав Китай 21 місяць. Відвідування G-20 могло також піддати Сі карантинним вимогам Китаю, що ускладнило б відвідування майбутнього партійного з’їзду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 607 | Додав: adminA | Теги: РФ, Байден, лідери, саміт G20, китай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]