Чт, 2024-04-18, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
Банківські гарантії в Україні - чому попит на них стрімко зростає?
Інші останні Економічні новини

 

Сьогодні банківські гарантії в Україні - це дедалі більш популярний фінансовий інструмент, який забезпечує виконання всіх умов контракту (договору), укладеного між постачальником і покупцем. При порушенні контрактних зобов'язань (недопоставка товару, прострочення платежів) банк гарантує їх виконання.

Адже бізнесу добре відомо, що навіть при наявності контракту можливе невиконання його умов однією зі сторін. Наприклад, постачальник відвантажив товар, а оплату за нього в термін, обумовлений у договорі, не отримав, або продавець здійснив передоплату, а товар йому не відвантажили. Відповідно, отримання банківської гарантії дозволяє вирішувати компаніям кілька завдань:

1) Максимально знизити ризик угоди при затримці поставки або оплати товару;

2) Заощадити обігові кошти. Порука банку дає можливість клієнтам укладати контракти на більш вигідних умовах. Це може бути відстрочка оплати товару або внесення авансового платежу до відвантаження товару.

Більшість фірм-постачальників надають покупцям, які мають банківську гарантію, відстрочку оплати товару, причому без підвищення його вартості. Це дає можливість клієнту укладати контракти на більш вигідних для себе умовах. Коли покупець домовляється з постачальником про відстрочення оплати, він отримує товар в кредит, за який він заплатить значно менше комісії, ніж при отриманні кредиту безпосередньо в банку. Ставка по банківській гарантії становить, як правило, лише кілька відсотків на рік, а комісія за користування кредитом - на порядок вище.

Хто надає гарантії?

Важливо правильно вибрати банк, який надає відповідні послуги. Один з лідерів в даній сфері - банк для юридичних осіб "АСВІО БАНК", що пропонує вигідні умови отримання гарантій.

Якщо покупець має банківською гарантією, він без жодного ризику може оплатити аванс постачальнику, оскільки банк у будь-якому випадку гарантує виконання всіх зобов'язань по угоді. Крім цього, завдяки дорученням банку, клієнт позбавлений ризику сплати штрафів за порушення договірних зобов'язань з партнером. Банківська гарантія дозволяє отримати грошові кошти при будь-якому невиконанні зобов'язань іншого боку.

Банківські гарантії для участі в тендері

Юридичні особи мають можливість отримати гарантію в електронній формі для роботи в системі держзакупівель ProZorro.

Крім того, в Україні банківська гарантія стала застосовуватися багатьма фірмами і для того, щоб зробити контрагента більш відповідальним і дисциплінованим. Цю послугу сьогоднівикористовують як маленькі локальні підприємства, так і великі міжнародні корпорації, серед яких може бути і провідні виробники хліба, і металурги, популярний ресторан під Києвом чи база відпочинку в Одесі, інший вітчизняний чи іноземний бізнес.

Наприклад, великий міжнародний холдинг, який займає домінуючі позиції, орендує приміщення і, використовуючи своє вигідне становище на ринку, оплачує орендну плату пізніше обумовленого терміну. В результаті орендодавцю доводиться вибирати: або відмовитися від запланованих доходів, або розірвати контракт з великим орендарем. Нарахування штрафних санкцій і подальший розгляд в суді теж не вихід, адже після цього орендар навряд чи буде готовий до подальшої співпраці, і орендодавець втратить прибуток. Набагато краще виключити такі ситуації, отримати банківську гарантію, при наявності якої отримання плати від орендаря відбуватиметься автоматично.

При простроченні орендної плати на кілька днів орендодавець направляє в банк лист, після чого відбувається безакцептне (без участі орендаря) списання грошових коштів і зарахування їх орендодавцю, причому в цьому випадку будуть враховані всі штрафні санкції. В результаті орендодавець без звернення до орендаря навіть у вигляді телефонного дзвінка отримує оплату і не втрачає великого клієнта. Самому орендарю теж не вигідно допускати прострочення платежів, інакше він може вийти з довіри у банку і зіпсувати свою кредитну історію.

Оформити заявку на отримання банківської гарантії можна просто онлайн - на офіційному сайті "АСВІО БАНКУ" www.asviobank.ua.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 2927 | Додав: abel | Теги: гарантії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]