Нд, 2024-09-08, 03:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:08
Безпекову угоду між США та Україною терміном на 10 років підписали Байден і Зеленський
Інші останні Офіційні новини

13 червня президент США Джо Байден і президент України Володимир Зеленський підписали 10-річну двосторонню угоду про гарантії, спрямовану на зміцнення оборони України від російських загарбників.

США стали 17-ю країною, котра підписала безпекову угоду з Україною.

Угода, підписана на полях саміту G7 в Італії, має стати кроком до можливого членства України в НАТО, мовиться у тексті угоди.

"Сторони визнають, що угода підтримує шлях до можливого членства України у НАТО", — зазначено в тексті.

В угоді також зауважили, що для забезпечення безпеки України обидві сторони визнають, що Україні потрібні значні військові сили, надійні можливості та стійкі інвестиції в її оборонно-промислову базу, які відповідають стандартам Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Сполучені Штати зобов’язуються надати довгострокову “матеріальну підтримку, навчання та консультування, забезпечення, розвідку, безпеку, оборонно-промислову, інституційну та іншу підтримку для розвитку українських сил безпеки та оборони, здатних захищати суверенну, незалежну, демократичну Україну та стримування майбутньої агресії”.

Зауважимо, під час зустрічі країн G7, Україна та Японія раніше підписали десятирічну угоду про гарантії безпеки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 302 | Додав: admin | Теги: Байден, угода, США, україною терміном на десять років, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]