Пт, 2024-04-19, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
Блінкен - замість того, щоб стерти незалежність України, путін її зміцнив
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що путін не зміг досягти жодної зі своїх стратегічних цілей, а лише зміцнив Україну й НАТО.

Про це Блінкен сказав під час виступу в університеті імені Джорджа Вашингтона, передає ЗМІ.

"І хоча війна ще не закінчена, президент путін не зміг досягти жодної зі своїх стратегічних цілей. Замість того, щоб стерти незалежність України, він її зміцнив. Замість того, щоб розділити НАТО, він об’єднав його. Замість того, щоб стверджувати силу росії, він її підриває. І замість того, щоб послабити міжнародний порядок, він об’єднав країни для його захисту", - наголосив він.

За словами держсекретаря, президент росії становить явну загрозу.

"Нападаючи на Україну три місяці тому, він також атакував принципи суверенітету та територіальної цілісності, закріплені в Статуті ООН, щоб захистити всі країни від завоювання чи примусу.

Тому так багато країн об’єдналися, щоб протистояти цій агресії, бо вони бачать у ній прямий замах на фундамент свого власного миру та безпеки", - додав Блінкен.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 524 | Додав: adminA | Теги: Блінкен, Путін, Незалежність України | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]