Сб, 2024-04-20, 14:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:18
Бойовики активно застосовують бронетехніку і безпілотники. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 62 рази відкривали вогонь по підрозділах Сил АТО: по 28 разів на Донецькому й Маріупольському напрямках та 6 - на Луганщині. Про це сьогодні зранку, 10 серпня, у своєму Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Донецькому напрямку окупанти з порушенням Мінських домовленостей застосували важку артилерію 122-го калібру у Луганському.

Під вогонь 82-мм мінометів з десяток разів потрапили українські опорні пункти в Авдіївці, Верхньоторецькому, Кам’янці та Новоселівці Другій. До того ж там противник бив з гранатометів та великокаліберних кулеметів, а по укріпленнях біля Зайцевого, Луганського, Новгородського та Невельського – з гранатометів та кулеметів. У Верхньоторецькому, Новгородському та Майорську ворог застосував бронетехніку. На цьому напрямку вівся вогонь із зенітної установки.

На Маріупольському напрямку під час обстрілів з 120- та 82-мм мінометів по українських позиціях у Красногорівці, Талаківці, Новотроїцькому та Широкиному супротивник випустив більш як сотню мін.

Ворожий вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів вівся у Гнутовому. Поблизу Широкиного та Мар’їнки противник активно використовував бронетехніку. Двічі відкривав вогонь ворожий снайпер. У Березовому та Водяному провокації тривали із застосуванням стрілецької зброї.

На Луганщині неспокійно було в Новоалександрівці, тут ворог відкривав вогонь з мінометів різного калібру, автоматичних станкових та протитанкових гранатометів. Зі стрілецької зброї обстріляно Попасну.

Відзначається також активізація ведення противником повітряної розвідки. За добу 8 разів на напрямках Широкине - Водяне, Луганське - Троїцьке та в районі самого Донецька спостерігались безпілотні літальні апарати.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня силовики відбили атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

4 серпня українська розвідка попередила про "загрозу активізації наступальних або рейдових дій окупантів з метою розширення підконтрольних територій".

7 серпня ЗСУ відбили атаку диверсантів біля Старогнатівки.

8 серпня окупанти влаштували безпрецедентні артилерійські обстріли в Широкиному. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 969 | Додав: adminA | Теги: безпілотники, бойовики, Бронетехніка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]