Пт, 2024-04-19, 21:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:48
Боррель - в ЄС домовилися призупинити спрощений візовий режим з росією
Інші останні Новини Європейського Союзу

У ЄС домовилися призупинити спрощений візовий режим з росією, - Боррель.

Глави МЗС країн Євросоюзу досягли політичної домовленості щодо призупинення спрощеного візового режиму з росією на тлі війни проти України. Про це повідомляє верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

За його словами, зараз спостерігається значне збільшення перетину кордону росії з сусідніми державами і це стає загрозою для безпеки.

"Тому сьогодні ми домовилися з міністрами закордонних справ ЄС про повне припинення дії Угоди про спрощення візового режиму між ЄС і росією", - заявив Боррель.

Варто зауважити, що в разі затвердження таких обмежень туристичні шенгенські візи росіянам видавати не перестануть. Але процес їх отримання буде довше, країни будуть частіше відмовляти в них, а сама віза буде дорожче майже в два рази, оскільки розмір збору піднімуть з 35 до 80 євро.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявляв, що ЄС не буде вводити повну заборону на видачу віз для росіян, оскільки з цього питання немає єдиної думки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 394 | Додав: adminA | Теги: ЄС, спрощений візовий режим, Боррель, РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]