Пт, 2024-04-19, 21:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Будівництво нового газопроводу з Польщі завершує Словаччина
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Словаччині завершується будівництво нового газопроводу з Польщі. Як повідомили в Міністерстві економіки, роботи з будівництва знаходяться на завершальній стадії, пише ЗМІ.

"Газопровід готовий до наддуву газом, який відбудеться найближчим часом. Після випробувань нова газоносна система зможе повною мірою сприяти забезпеченню диверсифікації джерел і забезпеченню енергетичної безпеки Словаччини", — заявили в Мінекономіки Словаччини.

Підключення до польської мережі відкриває для Словаччини можливість використовувати всю європейську мережу СПГ. Довжина з'єднувального трубопроводу становить близько 164 км. На польській стороні – 61,3 км, довжина Словацької частини – 103 км від державного кордону до компресорної станції Вельке Капушани. Будівництво проекту почалося восени 2018 року і фінансується коштом європейських фондів.

Нагадаємо, що у Словаччині запропонували ввести спеціальний податок на російську нафту. Він може принести близько 300 мільйонів євро додаткових доходів до державного бюджету, які можуть покрити деякі витрати на заходи щодо поступової відмови від російської нафти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 439 | Додав: adminA | Теги: Польща, будівництво газопроводу, Словаччина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]