Сб, 2024-04-20, 01:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Це занадто навіть "з урахуванням наших багатих тоталітарних традицій" - Медведєв
Інші останні Політичні новини

Переслідування політичних супротивників в Україні кидає тінь і на саму державу, і на тих, хто такі рішення приймає, заявив президент РФ Дмитро Медведєв.

Напередодні він провів засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини, в ході якого прозвучала теза про те, що російське МЗС відзначає порушення тільки в тих країнах, які критикують Росію, але при цьому складні проблеми прав людини в країнах-союзниках РФ залишаються непоміченими Москвою, а критика в їхньому відношенні в міжнародних організаціях блокується російськими дипломатами.

Глава РФ не погодився з цим висловлюванням, підкресливши, що, наприклад, в певний період і йому, і МЗС довелося "зробити досить жорсткі заяви, що стосуються дотримання прав в Бєларусі та Україні", передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що це "дійсно дуже близькі країни", і по цілому ряду справ, які розглядаються в даний час, на Росію "дуже сильно ображалися".

"Тим не менш, це була і моя позиція, і я МЗС давав вказівки, в частині переслідування політичних противників - це абсолютно неприйнятно, це кидає тінь і на саму державу, наприклад, якщо говорити про Україну, і на тих, хто такі рішення приймає . Ви можете ненавидіти один одного, можна говорити все, що завгодно в полемічному запалі, і в запалі політичної боротьби, але коли на лаві підсудних і у в'язниці опиняються учасники президентської гонки, прямі суперники по політичному процесу, це, як мінімум, викликає величезне здивування, навіть з урахуванням наших багатих тоталітарних традицій", - сказав Медведєв.

Однією з найбільш гучних справ в Україні в даний час є справа Юлії Тимошенко, яка в 2009 році була суперником Віктора Януковича у президентських перегонах. Після поразки на виборах кабінет міністрів під її керівництвом на початку 2010 року був розпущений. А потім навесні того ж року проти неї за різними звинуваченнями було порушено кримінальні справи.

Влітку 2011 року Тимошенко була заарештована в залі суду, а восени того ж року український суд засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській колонії в Харкові. У СІЗО здоров'я Тимошенко почала різко погіршуватися.

У попередніх засіданнях суду у справі щодо діяльності корпорації "Єдині Енергетичні Системи України" (ЄЕСУ) Тимошенко не брала участь через стан здоров'я. Вона звинувачується в тому, що, будучи керівником і фактичним власником корпорації ЄЕСУ, за попередньою змовою з колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком зробила замах на розтрату коштів держбюджету України в особливо великих розмірах шляхом покладання на Кабмін зобов'язань ЄЕСУ перед Міністерством оборони РФ на суму 405,5 млн дол.

Прокуратура заявила позов про відшкодування екс-прем'єром України Тимошенко збитків в 19,5 млн грн по справі ЄЕСУ. Генпрокурор Віктор Пшонка стверджує, що кримінальну справу проти Тимошенко щодо корпорації ЄЕСУ було незаконно закрито в 2005 році під тиском колишнього на той час президента країни Віктора Ющенка, відразу після призначення Тимошенко главою уряду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: тимошенко, тоталітарних традицій, Занадто, Медведєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]