Пт, 2024-04-19, 23:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:39
Чалий - США планують збільшити військову допомогу Україні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

США планують збільшити військову допомогу Україні - Чалий

Бюджетні проекти на наступний рік, які зараз розглядаються Конгресом США, передбачають збільшення підтримки України в оборонній сфері в порівнянні з поточним роком.

Про це розповів посол України в США Валерій Чалий, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

"Зараз розглядаються питання, і вже пройшла стадія затвердження в профільному комітеті в Конгресі, про збільшення допомоги Україні наступного року як по лінії Пентагону, так і Державного департаменту", - зазначив дипломат.

За його словами, йдеться про військово-технічну допомогу, включно з летальною зброєю оборонного характеру, підтримку Міністерства України в справах ветеранів, а також низки програм реформування.

"Загальне планування обсягу цих коштів очікується більше, ніж поточного року – понад $700 млн. Це величезна підтримка. Якщо взяти інші країни європейського регіону, то ми маємо найбільшу підтримку Сполучених Штатів", - зауважив Чалий.

Він наголосив, що порядок денний двостороннього партнерства України і США є дуже інтенсивним як у сфері військово-технічної допомоги, так і в плані підтримки територіальної цілісності й суверенітету нашої країни через посилення санкційної політики.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: Чалий, Військова допомога Україні, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]