Пт, 2024-04-26, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
Чемпіонат Європи з важкої атлетики виграла українка
Інші останні Спортивні новини

Харків'янка Каміла Конотоп (вагова категорія до 55 кг) завоювала золоту медаль чемпіонату Європи з важкої атлетики, що вiдбувається в Москві. Для нашої країни це стало першою нагородою найвищого ґатунку на континентальній першості.

Максимальний результат в ривку 22-річної українки склав 95 кілограмів. У поштовху українка підняла штангу вагою в 113 кг. Результат за сумою двоборства склав 208 кг, що стало особистим рекордом спортсменки.

На 8 кг менше набрала срібна призерка – росіянка Світлана Єршова. "Бронза" на рахунку Ніни Стеркс з Бельгії.

Для Каміли ЧЄ в Росії став дебютним дорослим Євро. До цього спортсменка з Харкова на юніорських змаганнях завойовувала у 2016 році "бронзу" (вагова категорія 53 кг), у 2018-му - "срібло" (53 кг), і у 2019-му - "золото" (55 кг).

Її попередній рекорд на міжнародних змаганнях за сумою двоборства становив 202 кілограми й був встановлений на Кубку світу в Досі-2019.

Для жіночої української важкої атлетики це перше "золото" за останні 5 років. Тоді переможницею Євро стала Ірина Деха (вага до 75 кг).

Відзначимо, що після двох змагальних днів на чемпіонаті Європи в Росії в України дві нагороди. Крім "золота" Конотоп, "бронзу" у ваговій категорії до 55 кг здобув Дмитро Вороновський.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 712 | Додав: adminA | Теги: Українка, Чемпіонат Європи з важкої атлетики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]