Пт, 2024-04-19, 10:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:23
Через брак російського газу Італія перевела електростанції на мазут
Інші останні Новини Європейського Союзу

Італія перемикає на мазут свої електростанції на тлі скорочення постачань імпортного газу і зниження температур. Міністерство промисловості Італії у вівторок, 7 лютого, санкціонувало запуск шести мазутних станцій Enel задля скорочення споживання газу, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Bloomberg.

Аби покрити попит, що зріс, країна збільшила відбір газу зі сховищ - за нинішніх темпів відбору їх вистачить ще на 20 днів. Проте країна ще не торкалася своїх стратегічних запасів газу.

Статистика італійського газотранспортного оператора Snam Rete Gas показує, що з початку тижня ситуація з постачаннями газу з Росії до Італії почала поліпшуватися. Якщо ще на вихідних фактичні постачання були на третину нижчі за оперативні заявки імпортерів, то у вівторок недопостачання становило лише 11%. Джерела в газовій галузі припускають, що в середу ситуація з постачаннями до Італії може нормалізуватися.

Тим часом у Росії очікують другої хвилі лютневих холодів - торік саме в ці дні почалося чергове тривале похолодання.

Зазначимо, що раніше низка європейських країн заявили про те, що вони недоотримують газ від російського "Газпрому". Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко пояснив, що через істотне похолодання в Росії вона і знизила постачання газу.

Треба зазначити, що відразу після заяв європейських країн про брак газу представники "Газпрому" натякнули, що ЄС не отримує повні обсяги газу, бо Україна, мовляв, відбирає його на свої потреби.

Пізніше Росія визнала, що на кілька днів знизила постачання газу в Західну Європу, в обсязі до 10%, але потім обсяги газу нібито повернулися до показників, передбачених контрактом. Але прем'єр РФ Володимир Путін і далі стверджував, що Київ забирає газу більше, ніж передбачено контрактом.

Україна ж заявила, що відбирала газ з підземних газових сховищ у межах норми. "Ми для того влітку і закачували газ у газосховища, щоб взимку з них відбирати", - заявив український прем'єр і запропонував Росії допомогу у забезпеченні Європи газом.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1059 | Додав: adminA | Теги: Італія перевела електростанції на м | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]