Чт, 2024-03-28, 10:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
Через кібератаки посла Росії викликали до МЗС Швеції
Інші останні Новини світу

У Швеції чекають пояснень Росії щодо кібератак Головного управління Генштабу збройних сил РФ на Шведську спортивну конфедерацію.

Російського посла викликали до міністерства закордонних справ Швеції в зв'язку з розслідуванням кібератак на Шведську спортивну конфедерацію. Від дипломата очікують пояснень, повідомила очільниця МЗС Швеції Анн Лінде в вівторок, 13 квітня. Вона обурена "неприйнятними та серйозними порушеннями" конфіденційності даних.

Того ж дня шведська прокуратура припинила розслідування хакерських атак на Шведську спортивну конфедерацію, які тривали з грудня 2017 року по травень 2018 року. Це рішення було прийняте через брак умов для судового розгляду або екстрадиції до Швеції, йдеться на сайті відомства.

За даними прокуратури, до кібератак причетне Головне управління Генштабу збройних сил Росії (колишнє ГРУ), а саме військова частина №26165 міноборони РФ. Зловмисникам вдалося отримати доступ до медичних даних шведських спортсменів. Влада Швеції стверджує, що кібератаки були елементами російської кампанії проти національних та міжнародних агентств з боротьби з допінгом, а також проти ФІФА.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 592 | Додав: adminA | Теги: МЗС Швеції, посол Росії, кібератаки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]