Пт, 2024-04-19, 09:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:33
Через кримських курсантів Естонія не впустила в свої води судно РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Естонія не впустила в свої води судно РФ через кримських курсантів

Міністерство закордонних справ Естонії заборонило російському навчальному вітрильнику "Седов" входження до територіальних вод Естонії, оскільки на його борту перебувають курсанти з окупованого Криму.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

"Навчальне судно "Седов" не отримало дозволу на вхід в територіальні води Естонії, оскільки, за нашими даними, на його борту перебувають курсанти Керченського державного морського технологічного університету з окупованого Криму", - йдеться в заяві відомства.

За словами МЗС, допуск судна в Естонію суперечив би політиці невизнання анексії Криму. "Естонія не визнає незаконну анексію Криму і, за нашою оцінкою, видача дозволу навчальному судну суперечила б політиці невизнання анексії Криму", - додали в міністерстві.

Входження "Седова" в естонські води було заплановане на 13-14 квітня - за кілька днів до візиту президента Естонії Керсті Кальюлайд в Москву. Про невидачу вітрильнику відповідного дозволу стало відомо 10 квітня. Посольство Росії в Таллінні назвало цю заборону "недружнім актом".

В березні 2019 року Департамент зовнішньої розвідки Естонії в своєму щорічнику зазначив, що цивільні судна Росії все частіше виконують завдання російської розвідки.

"Сєдов", занесений в Книгу рекордів Гіннесса як найбільший навчальний вітрильник у світі, відвідував Таллінн в вересні 2018 року. Тоді ж в столичний порт зайшов і вітрильник "Мир", що вважається найшвидшим вітрильним судном у світі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: свої води, судно РФ, Естонія, кримські курсанти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]