Чт, 2024-04-25, 22:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:32
Через скандал із українською іконою і Лавровим у Боснії вимагають відставки Додіка
Інші останні Новини світу

  Опозиція у Республіці Сербській, що входить до складу Боснії та Герцеговини, вимагає відставки президента РС Мілорада Додіка через скандал із подарованою главі МЗС Росії українською іконою.

Про це у понеділок, 21 грудня, інформував сайт Balkan Insight.

Хоча ні Додік, ні його партія “Союз незалежних соціал-демократів” поки що не прокоментували скандал із іконою, опозиційні політичні лідери в Республіці  Сербській відкрито вимагають його відставки.

“Єдиний правильний крок – піти у відставку, піти з посади, з якою він, очевидно, не знає як поводитися, і врятувати нас від подальших проблем”, – заявив лідер “Партії демократичного прогресу” Браніслав Бореновіч.

“Низка помилок, конфузів і зловживань посадою досягла апогею зі скандалом довкола подарунка, який він підготував для міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова”, – додав Бореновіч.

Найбільша опозиційна партія в Республіці Сербській заявила, що всі, хто причетний до цієї справи, мають піти у відставку.

“Я сподіваюся, що цього разу все просто так не минеться, тому що це пляма на всій нашій нації”, – заявив в неділю журналістам лідер “Сербської демократичної партії” Мірко Саровіч.

Водночас у ЗМІ повідомили, що Додік був госпіталізований вечері 20 грудня з пневмонією. Він перебував в ізоляції з 19 грудня через контакт з людиною, інфікованою коронавірусом, але результат його першого тесту виявився негативним.

22 грудня стало відомо, що у Додіка підтвердився коронавірус.

Як повідомлялося, українську ікону главі МЗС РФ Сергію Лаврову 14 грудня подарував головуючий у президії Боснії і Герцеговини, сербський представник Мілорад Додік.

Посольство України у БіГ направило ноту до МЗС цієї країни з вимогою надати інформацію про походження позолоченої старовинної української ікони, яку Додік подарував Лаврову під час зустрічі в Сараєві.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній назвав “політичним жестом” у бік Росії інцидент із іконою в Сараєві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 554 | Додав: adminA | Теги: Боснія, українська ікона, скандал, відставка Додіка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]