Сб, 2024-04-27, 05:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:34
Через заяви щодо свободи ЗМІ в країні Естонія викликала посла рф
Інші останні Новини Європейського Союзу

Естонія викликала до МЗС посла росії Владіміра Ліпаєва у зв’язку з публікаціями російського посольства щодо свободи ЗМІ з випадами на адресу міністерки закордонних справ Еви-Марії Лійметс. Про це повідомляє естонський мовник ERR.

5 травня посольство рф розкритикувало рейтинг свободи ЗМІ від "Репортерів без кордонів", у якому Естонія отримала 4-те місце, та коментар Еви-Марії Лійметс з цього приводу, яка зазначила, що Естонія серед передових країн у питанні свободи ЗМІ, і згадала приховування росією правди про війну в Україні.

Посольство рф нагадало про заборону в Естонії низки російських ресурсів та заявило, що у зв’язку з цим "понад 400 тисяч естонців позбавлені доступу до об’єктивної правдивої інформації", а також розкритикувало вигнання з країни проросійського активіста Алєксєя Єсакова.

"Як ці та інші численні факти співвідносяться з амбітною роллю у справі захисту свободи ЗМІ, яку приписала Естонії пані Лійметс?", - заявило посольство рф.

"Заява російського посольства була погано сформульованою та обурливою пропагандою. У заяві та публікації у соцмережах були наведені не пов’язані між собою теми та не було адекватної агрументації", - заявив віцеканцлер МЗС Естонії Мярт Вольмер, який спілкувався з послом Ліпаєвим.

Вольмер розповів, що звернув увагу посла росії на 4-те місце Естонії у Всесвітньому індексі свободи преси, і що країнам з гіршими показниками є у чому брати приклад в Естонії щодо свободи ЗМІ та демократичного розвитку. Він зазначив, що свобода преси, незалежність ЗМІ та захист журналістів є пріоритетами для Естонії та у діяльності Міністерства закордонних справ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 470 | Додав: adminA | Теги: Естонія, посол РФ, свобода ЗМІ, заяви | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]