Чт, 2024-04-25, 16:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:18
Чергового траншу фіндопомоги Греція поки що не отримає
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврогрупа не розблокує пакет фінансової допомоги Греції, оскільки угода, досягнута 9 лютого лідерами грецьких партій з питання нових заходів жорсткої економії, не задовольняє повною мірою вимог кредиторів. Таку заяву зробив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, передає "РБК-Україна" з посиланням на Associated Press.

"Наскільки я розумію, угода недостатньо доопрацьована, щоб Єврогрупа її схвалила. Основні вимоги кредиторів Греції виконано не до кінця", - заявив Шойбле.

В свою чергу, прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, що головує в групі європейських міністрів, також сумнівається в ефективності заходів, запропонованих Афінами. "У мене немає підстав вважати, що сьогодні ввечері буде досягнуто чіткої угоди", - сказав Юнкер під час зустрічі в Брюсселі.

Раніше лідери трьох провідних політичних партій Греції домовилися про умови нової програми фінансової допомоги з боку Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ). Подробиці угоди невідомі, проте раніше грецька влада офіційно повідомила, що узгоджено всі пункти, крім одного. Правляча в Греції коаліція погодилася урізати держвитрати на 3,3 млрд євро в поточному році (еквівалентно 1,5% ВВП країни). Крім того, уряд обіцяв, що в червні 2012 р. буде визначено додаткові заходи економії обсягом 10 млрд євро на період 2013-2015 років.

Мінімальний розмір оплати праці в Греції, у відповідності до рекомендацій МВФ, буде знижений на 22%, а робочий штат в державному секторі - скорочено на 150 тисяч осіб до 2015 року.

Водночас, за даними грецьких ЗМІ, каменем спотикання в переговорах між партійними лідерами Греції залишалося питання про долю пенсійної системи. МВФ хотів, щоб влада скоротила на 15% пенсійні надбавки для працівників з низькими доходами, однак грецькі політики не могли зважитися на такі заходи напередодні загальнонаціональних виборів навесні цього року.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1035 | Додав: adminA | Теги: Греція поки що не отримає | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]