Пт, 2024-04-19, 01:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:30
Членство України в НАТО США підтримують
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

США підтримують членство України в НАТО

США залишаються відданими безпеці в регіоні Чорного моря

Сполучені Штати Америки та інші члени Північноатлантичного альянсу підтримують майбутнє членство України в НАТО.

Про це заявило представництво США при НАТО на сторінці в Twitter.

У США наголосили, що вони, як і раніше, залишаються відданими стабільності у регіоні Чорного моря.

«Сполучені Штати та союзники НАТО залишаються відданими безпеці та стабільності у Чорноморському регіоні. Підтримка майбутнього членства в НАТО Грузії та України залишається незмінною», - заявили в представництві.

Зазначимо, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадим Пристайко заявив про готовність України внести свій внесок у спільну безпеку та оборону.

«На зустрічі союзники домовились про поглиблення нашої співпраці у Чорноморському регіоні та протидії гібридній війні. Більше навчань, обміну інформацією. Партнерство - це двостороння вулиця, і Україна готова внести свій внесок у спільну безпеку та оборону», - написав Пристайко у Twitter.

Нагадаємо, додатковий пакет допомоги Північноатлантичного Альянсу, схвалений союзниками для України і Грузії, буде спрямований на поглиблення співпраці в Чорноморському регіоні з метою забезпечення безпеки.

Як повідомлялося, що через пандемію коронавірусу у світі експерти НАТО відклали свій візит до України.

Нагадаємо, що новий міністр оборони Андрій Таран у зверненні до керівного складу Міноборони та Генштабу наголосив на недосяжній найближчим часом цілковитій адаптації ЗС України до стандартів НАТО.

Раніше тоді ще віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, який уже міністр закордонних справ, заявив, що наявність тимчасово окупованих територій не завадить Україні стати членом Північноатлантичного альянсу. За його словами, Україна може вступити в НАТО при існуючій окупації Росією Криму та тимчасовій непідконтрольності територій на Донбасі. Він також заявив про прогрес у відносинах між Україною та НАТО.

Також нагадаємо, що Угорщина заявила, що й надалі блокуватиме засідання Україна-НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 807 | Додав: adminA | Теги: США, членство України, НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]