Пт, 2024-03-29, 00:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:25
Чому анулювали диппаспорти 225 народних депутатів - МЗС
Інші останні Політичні новини

диппаспорт МЗС України заявляє, що визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, оскільки їх не було вчасно повернуто на зберігання, попри неодноразові прохання дипломатичного відомства. Про це повідомили у прес-службі МЗС України.

За останні місяці міністерство кілька разів зверталося до нардепів із проханням повернути диппаспорти і взаємодіяло з Верховною радою для організації цього процесу.

"Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані. Відповідно, керуючись законодавством України, МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, які не були своєчасно повернуті до МЗС на зберігання", - повідомляють у прес-службі.

Зазначається, що диппаспорти видаються депутатам виключно для здійснення офіційних відряджень.

Як повідомляється, згідно з положенням про дипломатичний паспорт, після повернення із відрядження в 10-денний термін паспорти мають бути повернені до МЗС на зберігання. При цьому наголошується, що диппаспорти не можуть використовуватися для приватних поїздок за жодних обставин.

Водночас МЗС запевняє, що невідкладно видасть диппаспорти тим депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від Верховної ради.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 421 | Додав: admin | Теги: МЗС, ануляція, депутат, диппаспорт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]