Чт, 2024-04-18, 19:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
Чому бояться створити безпольотну зону над Україною - в ЄС сказали відверто
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Створення безпольотної зони над Україною могло б призвести до Третьої світової війни.

Про це заявив Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель. При цьому він зауважив, ЄС не хотів би, щоб війна Росії проти України переросла в щось більше.

"Коли хтось закликає до безпольотної зони, це має на увазі здатність і готовність збивати російські літаки, які її порушують. Це означало б переростання конфлікту в Третю світову війну, а ми цього явно не хочемо. Ми знаходимося на межі того, що ми можемо зробити, щоб допомогти, не вступаючи у войовничу ситуацію і не стаючи частиною конфлікту", - заявив він.

ЄС допомагає полегшити Збройним силам України опір проти російської армії, додав Боррель.

"Ми робимо все можливе з військової точки зору, допомагаючи полегшити опір українців військовою технікою, дотримуючись обережності, щоб війна не перекинулася на інші країни, і уникаючи конфронтації, яка може перерости в ядерне протистояння", - заявив він.

Глава дипломатії ЄС також повідомив, що санкції не здатні зупинити війну відразу, але вони здатні послабити російську економіку, і вони дорого обійдуться Росії.

"У нас залишається питання імпорту енергії, але ми будемо скорочувати його так швидко, як тільки зможемо", - додав він.

Президент Російської Федерації Володимир Путін може розширити воєнну діяльність та атакувати одну із країн НАТО. У ЄС є серйозні побоювання, що глава держави, який веде повномасштабну війну проти України, продовжить агресію. Про це заявив іспанський політик, глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель. Тому Європейський Союз повинен зараз обмежити можливості РФ атакувати у майбутньому.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 442 | Додав: adminA | Теги: безпольотна зона, україна, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]