Сб, 2024-04-20, 13:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:35
Чотирьох суддів Конституційного Суду опозиція хоче звільнити за порушення присяги
Інші останні Політичні новини

Депутат Юрій Кармазін вимагає звільнення чотирьох суддів КС за порушення присяги. Про відповідний проект постанови повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

Кармазін називає порушенням присяги голосування суддів за законність практики Кабінету міністрів змінювати розміри соціальних виплат.

У документі говориться про 4 з 6 суддів КС, призначених за квотою Верховної Ради, - голову суду Анатолія Головіна, суддів Михайла Колоса, В'ячеслава Овчаренка й Олександра Пасенюка.

На думку народного депутата, у січні вони ухвалили вигідне для Кабінету міністрів рішення, відповідно до якого суди при розгляді суперечок, що стосуються соціального захисту, зобов'язані застосовувати нормативно-правові акти органів влади, зокрема уряду.

На думку Кармазіна, з 18 членів КС поза підозрами виявилися тільки четверо - Віктор Шишкін, Петро Стецюк, Дмитро Лілак і Марія Маркуш, які опублікували на сайті КС "особливу думку", висловивши незгоду з рішенням суду.

"Я вважаю, що це порядні судді, яким совість не дозволила змовчати, а всі решта мають бути звільнені", - розповів Юрій Кармазін.

В опозиції готові підтримати його ініціативу.

У прес-службі КС проект постанови Кармазина поки що не прокоментували, зазначивши, що не бачили тексту.

Представники більшості не вбачають у діях суддів ознак порушення присяги.

"Будь-яка спроба подібного роду - це прямий тиск на Конституційний суд, це просто неприпустимо. Звичайно, ніхто не буде підтримувати такий проект", - заявив глава підкомітету з питань звільнення суддів "регіонал" Вадим Колесніченко.

Нагадаємо, всі попередні спроби депутатів звільнити суддів КС шляхом ухвалення постанови Ради не мали успіху.

Як відомо, 26 cічня Конституційний суд ухвалив рішення у справі соцвиплат "чорнобильцям": тепер їм повинні виплачувати такий розмір пенсій, який встановив Кабінет міністрів.

"Суд приймає рішення про перерахунок пенсії або соцвиплат, але тепер виходить, ПФ може їх не виплачувати, якщо немає грошей у бюджеті", - заявили в прес-службі КСУ.

27 грудня 2011 року Конституційний Суд України визначив, що Кабінет міністрів має право встановлювати розмір соціальних виплат згідно з фінансовими можливостями держави.

Коментуючи рішення Конституційного суду віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що суд виніс правильне і справедливе рішення у справі про виплати "чорнобильцям".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1114 | Додав: adminA | Теги: Чотирьох суддів Конституційного Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]