Чт, 2024-04-25, 17:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

02:06
Цікаві іграшки яким понад 5 000 років віднайшли вчені
Інші останні Новини світу науки і технологій

Нове дослідження 5000-річних стародавніх табличок із гравіруванням у формі сови показує, що вони могли бути старовинними іграшками, зробленими дітьми. Про це повідомляє Akeonews.

Археологи виявили незліченну кількість крихітних табличок у формі сови, захованих у гробницях, ямах і ущелинах на всьому Піренейському півострові з кінця 19 століття. Однак ніхто не зміг повністю дійти згоди щодо того, що ці крихітні сланцеві скарби могли залишатися там протягом багатьох років.

Деякі вчені стверджують, що це були релігійні артефакти, які, можливо, виконували символічну функцію для своїх творців. Інші підозрювали, що це ідоли богині, яким молилися в часи лиха. Інші стверджували, що копії сов були зроблені на честь померлих, а не як містичні об’єкти.

 стародавні таблички у формі сови - фото: Akeonews

Тепер Хуан Хосе Негро та його колеги переглянули ці інтерпретації та натомість припустили, що ці таблички з совами могли бути виготовлені підлітками на основі місцевих видів сов і, можливо, використовувалися як ляльки, іграшки чи амулети.

Автори знайшли багато спільного між 100 сучасними малюнками сов, зробленими дітьми у віці від чотирьох до тринадцяти років, і цими табличками.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 446 | Додав: admin | Теги: Сова | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]