Пт, 2024-03-29, 10:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:56
Цимбалюк - Крим має бути на порядку денному ОБСЄ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна закликає Шведське головування в ОБСЄ в рамках сприяння врегулюванню російсько-українського конфлікту приділяти увагу не лише Донбасу, а й Криму.

Про це заявив Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ 14 січня.

"Особливу увагу у сприянні врегулюванню російсько-українського конфлікту слід приділити Автономній Республіці Крим та місту Севастополю, тимчасово окупованим Росією. Прискорена мілітаризація Кримського півострова та прилеглих до нього вод фактично створила нову безпекову реальність у Чорному морі та в ширшому Середземноморському регіоні", - сказав Цимбалюк.

Він додав, що у тимчасово окупованому Криму безперервно тривають системні переслідування незгідних, ЗМІ, громадських активістів та правозахисників.

"Ми закликаємо Шведське головування не обмежувати свою діяльність лише наявними механізмами, пов'язаними з Донбасом. Крим - це Україна. Крим має бути на порядку денному ОБСЄ, попри незаконну позицію Росії з цього питання", - наголосив Цимбалюк.

Швеція 1 січня прийняла річне головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

У четвер глава МЗС цієї країни Анн Лінде презентувала на засіданні Постійної ради ОБСЄ програму та пріоритети Шведського головування.

Вона заявила, зокрема, що мирне врегулювання конфлікту в Україні має відбуватися з повною повагою до суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи АР Крим та Севастополь.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 556 | Додав: adminA | Теги: Крим, порядок денний ОБСЄ, цимбалюк | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]