Ср, 2024-04-17, 00:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:44
Цього літа дитячі табори відкривати не можна
Інші останні Медичні новини

Дитячі табори цього літа відкривати не можна

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає, що у цьому літньому сезоні не потрібно відкривати дитячі оздоровчі установи.

Він нагадав, що, крім крапельних інфекцій, існує величезна кількість кишкових інфекцій.

“Це зараз головна дискусія, чи дозволить санітарний лікар відкрити дитячі оздоровчі установи або не дозволить. Я зараз дотримуюся думки, що дитячі оздоровчі заклади на цей літній сезон відкривати не можна”, – сказав Ляшко.

За його словами, щороку в дитячих таборах фіксують близько 80 спалахів кишкової інфекції. Після цього хворі потрапляють в інфекційні стаціонари. А зараз там підвищений ризик заразитися коронавірусом.

“Замість лікування кишкової інфекції ми можемо наражати на небезпеку інфікування ще і коронавірусом. Тому є пропозиція утриматися до стабілізації епідеміологічної ситуації”, – заявив Ляшко.

Головний санлікар наголосив, що після карантину соціальна дистанція і миття рук повинні стати правилом життя.

“Цей рік ми повинні навчитися жити так, як це було за карантину. Тобто соціальна дистанція, миття рук, чисті руки повинні стати нашим правилом життя”, – пояснив Ляшко.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що відкриття дитячих оздоровчих таборів можливо на останньому етапі послаблення карантину.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Медичні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: відкриття, дитячі табори, літо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]