Пт, 2024-03-29, 06:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

06:09
Дають спільну прес-конференцію Зеленський та Байден. Онлайн-трансляція
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

21 грудня 2022 року президент України Володимир Зеленський відвідав Сполучені Штати.

21 грудня 2022 року президент України Володимир Зеленський відвідав Сполучені Штати. Під час візиту він прибув до Білого дому, де зустрівся з американським президентом Джо Байденом.

УНІАН веде текстову трансляцію прес-конференції Зеленського і Байдена.

О 21:00 за Києвом Зеленський прибув до Білого дому на перемовини з Байденом.

Президент Зеленський приїхав до США буквально на декілька годин. Це його перший закордонний візит із початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

До зали, де проходитиме прес-конференція президентів США і України, прийшли представники української делегації, а також посол України в США Оксана Маркарова.

23:44 Прес-конференцію розпочато.

Байден: "300 днів триває неспровокований, несправедливий широкомасштабний напад на народ України. 300 днів народ України показує росії та всьому світу свою сталеву сутність і незламну впевненість в боротьбі за свою країну".

"Американський народ готовий захищати свободу від агресії. Ми надаємо системи ППО, артилерію, боєприпаси. Від самого початку американці разом з партнерами по всьому світу підтримували Україну".

"Україна виграла боротьбу за Київ, виграла боротьбу за Херсон, виграла боротьбу за Харків – Україна перевершила очікування росії".

"Ми мусимо чітко сказати, що зробила росія. Вона навмисне напала на критичну й цивільну інфраструктуру України. росія використовує зиму як зброю".

"Я хочу, щоб українці знали – американці будуть разом із вами на кожному кроці. Разом ми будемо і далі підтримувати вогонь демократії. Це світло переможе темряву. Дякую, пане Зеленський. Ми разом із вами".

Зеленський: "За 300 днів ми розпочали дійсно новий етап у наших взаєминах – Україна і США. Ми вийшли на рівень реального союзництва, яке наповнене змістом".

Президент Зеленський підтвердив передачу Україні ЗРК Patriot:

"Це важливий крок у створенні повітряного щита для України".

"Обговорюємо подальший санкційний та юридичний тиск на державу-терориста. росія має відповідати за все те, що робить проти нашої держави, проти наших людей, проти усієї Європи та вільного світу".

"Маємо чітке бачення, як в найближчі місяці буде покращена наша оборонна спроможність. Не хочу говорити про це зараз, ви розумієте, чому. Проте дякую президенту США за рішення".

Президенти відповідають на запитання журналістів

Байден: "путін хотів послабити НАТО. Натомість він зміцнив НАТО. Він хотів би, щоб Європа розкололася, а насправді через його дії Європа обʼєдналася. Швеція і Фінляндія приєднуються до НАТО".

Зеленський про те, що таке справедливий мир: "Для нас всіх мир справедливий по-різному. Для мене як президента справедливий мир це що? Ніяких компромісів щодо нашої землі, нашого суверенітету, територіальної цілісності. Це найголовніше. І відшкодування всіх тих збитків, які завдала російська агресія. Я хочу вам сказати як батько. Ви знаєте, як у нас батьки втратили своїх синів на фронті або своїх доньок, які були медсестрами. Що для них справедливий мир? Для них ці гроші – ніщо. Вони живуть помстою. Чим довше триватиме російська агресія, тим більше батьків буде жити помстою. Немає ніякого справедливого миру в війні, яку нам принесли ці нелюди".

Байден про справедливий мир: "У нас із Зеленським однакове бачення миру".

Зеленський про меседж до Путіна: "Який меседж надіслати путіну? Я стою разом із президентом США Джо Байденом. Я його поважаю як людину. Для мене це суб'єкт, історична особистість. Йому я можу слати меседжі. Щодо путіна – у 2019 році у нас була Нормандська зустріч. Тоді ми посилали максимальні меседжі путіну, щоб у жодному разі не було повномасштабного вторгнення. Щоби були дипломатичні рішення. Він усім брехав. Які меседжі йому можна слати? Він більше не є суб'єктом у цивілізованому світі".

00:24 Прес-конференцію Байдена і Зеленського завершено.

Візит Зеленського до США

В ніч проти 21 грудня низка американських ЗМІ повідомила про те, що президент України Володимир Зеленський відправиться у візит до США. Це його перша закордонна поїздка з початку вторгнення рф 24 лютого 22 року.

За словами президента, він поїхав до Вашингтона, щоб продовжити співпрацю зі Штатами.

Під час розмови з Джо Байденом на прохання українського військового з Бахмута Зеленський передав президенту Сполучених Штатів Америки хрест за військові заслуги. Він уточнив, що цей військовий є капітаном групи, яка керує HIMARS.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 507 | Додав: adminA | Теги: Байден, спільна прес-конференція, Зеленський | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]