Чт, 2024-04-18, 05:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
ДБР розслідуватиме факт незаконного затримання підозрюваної - справа Шеремета: несподіваний поворот
Інші останні Кримінальні новини

Справа Шеремета: несподіваний поворот. ДБР розслідуватиме факт незаконного затримання підозрюваної

Яна Дугарь була заарештована 12 грудня 2019 року за підозрою в організації вбивства відомого журналіста

Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Державне бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження на підставі заяви адвоката Миколи Ореховського, який захищає Яну Дугарь, підозрювану в справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу суду від 19 березня.

У суді було зазначено, що адвокат Ореховський ще 3 січня цього року направив до ДБР заяву про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.371, ч.2 ст.372, ч.1 ст.384 КК України щодо завідомо незаконного затримання та приводу, притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності та складання завідомо неправдивого висновку експертами стосовно Яни Дугарь. Однак до цього часу відомості по цій заяві так і не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Разом з тим, суд наголосив, що, відповідно до ч. 1 ст. 214 КПК України, слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви про вчинене кримінальне правопорушення, зобов’язані внести відповідні відомості до ЄРДР і розпочати розслідування.

Додамо, що 3 січня адвокати Дугарь Микола Ореховський та Віталій Коломієць подали до ДБР заяву щодо фальсифікації доказів з боку слідчих. 7 лютого вони передали в Офіс генерального прокурора нові докази невинуватості їхньої підзахисної та подали клопотання про закриття справи.

Як відомо, Яна Дугарь - волонтерка, військова медсестра. Була заарештована 12 грудня 2019 року за підозрою в організації вбивства журналіста Павла Шеремета. За даними поліції, Яна зберігала у себе зброю та вела фотозйомку для підготовки замаху. Іншими підозрюваними у справі є лікар Юлія Кузьменко та музикант Андрій Антоненко.

Вже наступного дня, 13 грудня, Яні обрали запобіжний захід - домашній арешт терміном до 8 лютого, рішення ухвалив скандально відомий суддя Сергій Вовк. Потім цей захід продовжували. З 20:00 до 7:00 Яна повинна перебувати у військовій частині в Гвардійському на Дніпропетровщині та носити електронний браслет. Термін дії поточного запобіжного заходу - до 4 квітня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 724 | Додав: adminA | Теги: справа Шеремета, факт незаконного затримання підозрю, ДБР | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]