Пт, 2024-04-19, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:57
Де буде введено воєнний стан - Президент України Петро Порошенко назвав області
Інші останні Надзвичайні новини

  Порошенко назвав області, де буде введено воєнний стан
26 Листопада 2018 21:50

Воєнний стан в Україні планують увести лише для низки областей, які перебувають у прямій загрозі агресії російської Федерації.

Про це з трибуни Верховної Ради заявив Президент України Петро Порошенко. Засідання транслював Прямий.

"Проект закону, яким затверджується Указ, передбачає за підсумками обговорення, запровадження воєнного стану виключно в областях, які розташовані вздовж російського кордону, вздовж придністровської ділянки україно-молдовського кордону та вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів. Саме там де може бути нанесений удар. Для стенограми я хочу зачитати перелік цих областей - Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, а також Чернігівська, Херсонська і внутрішні води Азово-Керчинської акваторії", - наголосив Порошенко.

За словами Президента особливий стан буде введений лише у випадку наземної операції регулярних військ Російської Федерації за межами операції Об’єднаних сил і за межами незаконно анексованого Криму.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира.

В результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків. За даними нардепа Борислава Берези, двоє з них у важкому стані.

Після інциденту російська влада в односторонньому порядку закрила Керченську протоку для проходу цивільних суден.

Секретар Ради Національної Безпеки та Оборони Олександр Турчинов під час засідання РНБО запропонував ввести в Україні воєнний стан на 60 діб.

Президент України Петро Порошенко підтримав пропозицію воєнного комітету винести на РНБО окреме рішення про звернення до Верховної Ради та запровадити воєнний стан.

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що введення воєнного стану не скасовує майбутні президентські вибори.

Крім того, рішення про запровадження в Україні воєнного стану не вплине на роботу банків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: воєнний стан, - Президент України Петро Порошенко, області | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]