Сб, 2024-04-27, 01:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:08
Державне прийняття України відвідало рекордне число гостей - дипломатичний тріумф у Берліні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Дипломатичний тріумф у Берліні: державне прийняття України відвідало рекордне число гостей

Державне прийняття з нагоди святкування 27-річчя незалежності України та 100-річчя українсько-німецьких дипломатичних відносин спричинило справжній дипломатичний тріумф.

Про це у Facebook повідомила дружина посла України в Німеччині Світлана Мельник.

За її словами, вперше державне прийняття відбулося за участю майже 500 поважних гостей. "І справа не стільки у їх кількості, скільки у безпрецедентно високому рівні тих, хто цього року прийняв наше запрошення і засвідчив повагу до України", - наголосила Мельник.

Захід відвідали майже 60 депутатів парламенту Німеччини, що є абсолютним рекордом,  адже зазвичай на подібні дипломатичні прийоми приходять 2-3 члени вищого законодавчого органу - навіть до держав G7. Серед гостей були віце-президент Бундестагу Вольфганг Кубікі, члени правління правлячої партії ХДС/ХСС та голови комітетів парламенту.

Також на захід завітали 5 членів розширеного кабінету федерального уряду Німеччини.

Почесним гостем від імені федерального канцлера став державний секретар і речник уряду Штеффен Зайберт, "права рука" Ангели Меркель.

Зайберт, який ніколи не відвідує дипломатичні прийняття, прийняв запрошення українського посла, погодившись виступити з офіційною промовою.

У своїй промові Штеффен Зайберт від імені федерального канцлера Ангели Меркель сердечно привітав Україну зі святом, українською мовою наголосивши, що немає такої країни, якою б німецький лідер опікувалася б протягом останніх років більше, ніж Україною.

Серед гостей були численні глави дипломатичних місій, представники відомства федерального канцлера, відомства федерального президента, більшості міністерств та провідні німецькі журналісти.

Також свято відвідали українські військові, які проходять лікування у Шпиталі Бундесверу в Берліні - Сергій Беруковський, Анатолій Левченко та Олександр Морозов.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 829 | Додав: adminA | Теги: дипломатичний тріумф, берлін, державне прийняття України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]