Пт, 2024-04-26, 22:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:34
Державний візит Макрона до США анонсував Білий дім
Інші останні Політичні новини

білий дім Адміністрація президента Джо Байдена офіційно оголосила про готовність прийняти 1 грудня з державним візитом президента Франції, під час якого будуть обговорені глобальні визови, в тому числі питання, пов'язані з російською війною в Україні. Про це повідомила в понеділок під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

"Президент Джо Байден і перша леді доктор Джилл Байден привітатимуть президента Ємануеля Макрона та міссіс Бріджіт Макрон, які прибудуть до США з державним візитом 1 грудня", - зауважила представниця адміністрації США.

Вона підкреслила, що це буде перший державний візит іноземного лідера, який прийматиме адміністрація Байдена-Гарріс. Він підкреслить глибокі й стійкі відносини між США та Францією, яка є найдавнішим союзником Америки.

"Лідери обговорюватимуть тривале близьке партнерство, а також спільні глобальні виклики та сфери двосторонніх інтересів", — зазначила Жан-П'єр.

Вона наголосила, що відносини США і Франції базуються на спільних демократичних цінностях, економічних зв’язках, а також взаємодії у сфері безпеки й оборони.

"Ми тісно співпрацюємо з Францією по повному спектру глобальних викликів, як ви знаєте, включно з війною росії в Україні",- зазначила представниця Білого дому.

Як повідомлялося, державний візит, який здійснюється главою іноземної держави до іншої, належить до найвищої категорії візитів. Зазвичай він підкреслює велике політичне значення та відзначається особливими урочистостями й церемоніальними почестями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 389 | Додав: admin | Теги: Білий дім, Макрон, США, візит | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]