Ср, 2024-04-24, 20:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:16
Державою-спонсором тероризму визнала росію Латвія
Інші останні Новини Європейського Союзу

Парламент Латвії заявив, що росія намагається залякати та деморалізувати українців та армію, щоб окупувати країну. Дії росії щодо мирного населення України визнані тероризмом, а сама країна – державою, яка підтримує тероризм.

Сейм Латвії 11 серпня ухвалив заяву, в якій дії росії щодо мирних жителів України визнані тероризмом, а росія – державою, яка підтримує тероризм. Про це йдеться на сайті парламенту.

Крім того, Сейм закликав країни Євросоюзу негайно призупинити видачу туристичних та в'їзних віз громадянам росії та білорусі.

У заяві зазначається, що після неспровокованого нападу росії 24 лютого 12 мільйонів українців були змушені залишити свої будинки і понад 5 мільйонів – свою країну. За цей час правозахисники та міжнародні спостерігачі повідомляли про звірства, скоєні російськими військовими щодо мирних жителів України, включаючи тортури, зґвалтування, вбивства, утримання у фільтраційних таборах, масові депортації.

У Сеймі наголосили, що росія використовує страждання та залякування як інструмент у своїх спробах деморалізувати український народ та Збройні сили, паралізувати здатність держави діяти з метою окупації України.

"Сейм визнає насильство росії над цивільним населенням, яке здійснюється для досягнення політичних цілей, тероризмом, а росію державою, яка підтримує тероризм, і закликає інші країни-однодумці висловити таку думку", – йдеться на сайті парламенту.

Раніше у квітні парламент Латвія визнав, що росія здійснює геноцид проти народу України.

Нагадаємо, у США також обговорюють питання визнання росії державою-спонсором терористом. Зокрема цього від Джо Байдена вимагають американські сенатори.

3 травня Верховна рада підтримала звернення до США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 441 | Додав: adminA | Теги: латвія, держава спонсор тероризму росія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]