Сб, 2024-04-20, 03:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
Держдеп США про 85-ту річницю Голодомору - “Росія продовжує вбивати українців”
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

“Росія продовжує вбивати українців”: Держдеп США про 85-ту річницю Голодомору

У США наголосили, що штучний голод 1932-1933 років був одним з найжорстокіших актів двадцятого століття

Вашингтон висловив солідарність з українським народом з нагоди вшанування 85-ї річниці Голодомору, йдеться в офіційній заяві Держдепа США.

“Ми приєднуємося до українців усього світу з нагоди вшанування 85-ї річниці Голодомору, коли мільйони невинних українців свідомо померли від влади тоталітарного режиму Йосипа Сталіна“, – йдеться в повідомленні.

В американському відомстві наголосили, що варварське захоплення української землі і сільськогосподарських культур в Радянському Союзі здійснювалося  навмисно із політичною метою підкорення українського народу і нації.

“Цей катастрофічний штучний голод був одним з найжорстокіших актів двадцятого століття і жорстоким нагадуванням про злочини комунізму”, – наголосили у Держдепі.

Вашингтон також заявив, що Кремль досі намагається зруйнувати прагнення українців до самоідентичності.

“Сьогодні українці знову вмирають в результаті спроб Росії знищити особистість і західні устремління народу України. Триваюча агресія Росії на сході України привела до загибелі більше 10 тисяч осіб. Проте Росія не зможе перемогти стійкий український дух і послабити прагнення українців до кращого майбутнього”, – повідомили у відомстві.

США наголосили, що пам’ятають мільйони невинних жертв Голодомору і підтверджують незмінну підтримку національного суверенітету і територіальної цілісності України, а також право українського народу на власний курс.

Нагадаємо, що сьогодні, 24 листопада, в Україні День пам’яті жертв голодоморів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: Держдеп США про 85-ту річницю Голод | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]