Пт, 2024-04-26, 11:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:52
Держдеп - США застерегли Росію від ескалацій у війні проти України
Інші останні Іноземна преса про Україну

Сполучені Штати Америки застерегли країну-агресора росію від ескалації війни в Україні. Для цього минулого тижня до Державного департаменту викликали посла росії до США Анатолія Антонова.

Про це пише CNN, посилаючись на представника Держдепу. Водночас не розголошується, з ким саме у четвер зустрічався російський дипломат.

Штати закликали рф припинити всі воєнні операції на українських ядерних об'єктах або поблизу них. Також у США вимагали, щоб окупанти повернули Україні повний контроль над захопленою російськими військовими Запорізькою атомною електростанцією в Енергодарі.

Нагадаємо, що раніше росія запросила проведення термінового засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації навколо Запорізької АЕС. Його хочуть провести у вівторок, 23 серпня.

А перед цим у Великій Британії та США попередили росію про наслідки провокацій на ЗАЕС. Голова комітету з оборони Британії Тобіас Еллвуд і американський конгресмен Адам Кінзінгер заявили, що будь-яке навмисне пошкодження стратегічного об'єкта, яке спричинить потенційний витік радіації, буде трактовано як напад на країни-члени НАТО.

Як повідомляли ЗМІ:

– У мережі опублікували відео, на якому показано російську військову техніку в машинному залі Запорізької атомної електростанції, де інтенсивні обстріли посилили загрозу ядерної катастрофи. Американське видання CNN підтвердило його достовірність.

– За останніми даними української розвідки, російські окупанти на Запорізькій АЕС, ймовірно, готують нову провокацію з організацією пожежі. Вони розмістили на всій території електростанції великі обсяги автомобільного пального.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 421 | Додав: adminA | Теги: США, Застереження, РФ, Держдеп, україна, війна, ескалації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]