Сб, 2024-04-20, 08:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:11
Диспозитивну резолюцію ухвалила Нижня палата Конгресу США щодо санкцій проти РФ
Інші останні Надзвичайні новини
Нижня палата Конгресу США у вівторок, 11 березня, ухвалила резолюцію, яка підтримує ідею накладення санкцій до Росії через її дії щодо України. За ухвалення проголосували 402 члени палати, проти 7, передає Інтерфакс-Україна.

Минулого тижня цей документ схвалили члени комітету палати представників США у закордонних справах.

Обговорення проекту резолюції було ініційовано головою комітету республіканцем Едом Ройсом і членом комітету демократом Еліотом Енгелем.

Схвалена комітетом резолюція має лиш рекомендаційний характер.

За словами Ройса, ухвалений документ не має силу закону, а тільки "відображає позицію палати представників з приводу" дій РФ щодо України.

Зокрема, в проекті резолюції йшлося, що дії російської сторони становлять загрозу міжнародній безпеці.

"Резолюція засуджує порушення суверенітету України і закликає запровадити санкції до високопоставлених російських офіційних осіб, державних банків та інших державних органів", - мовилося раніше в повідомленні комітету.

Нагадаємо, 6 березня ЄС застосував проти Росії перший пакет санкцій із пропонованих трьох через її військове вторгнення в український Крим. Зокрема, була зупинена підготовка до саміту "Групи восьми" у російському Сочі і переговорів щодо лібералізації візового режиму для громадян Росії, а також підготовка нової угоди про відносини ЄС і Росії.

Другим може стати заморожування активів і заборона на в'їзд для провідних осіб при владі Росії. У разі необхідності Євросоюз також може піти і на значно ширші економічні санкції проти Росії.

Довідка

Диспозитивний (від лат. dispositivus - "той, що розпоряджається") - такий, що не має імперативного або обов'язкового спрямовання, що допускає вибір.

У юриспруденції - принцип дії норм: "дозволено те, що не заборонено законом". Диспозитивний метод надає учасникам самим вирішувати питання про форму своїх відносин, врегульованих нормами права.

Диспозитивний метод містить три способи врегулювання суспільних відносин:

- Дозвіл здійснити відомі дії, що мають правовий характер; - Надання учасникам громадських відносин, врегульованих нормами права, визначених прав; - Надання особам, які беруть участь у певних взаєминах, можливості вибору варіанту своєї поведінки.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: санкцій проти РФ, нижня палата Конгресу США, резолюцію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]