Чт, 2024-04-25, 06:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:36
Для біженців у країнах Європи - що зміниться з 1 вересня
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

З осені деякі країни змінюють умови для українських біженців. Так, у Франції та Німеччині потрібно буде оновити документи, а у Польщі буде складніше обміняти гривні.

Польща

У Польщі гривні перестануть міняти за вигідним курсом.

Нацбанки України та Польщі домовилися про обмін грошей за фіксованим курсом – трохи менше 7 гривень за 1 злотий. Одному українцю дозволили в такий спосіб обміняти до 10 тисяч гривень. Інтерес до програми знизився, тож її планують згорнути 10 вересня, - повідомляється.

Стало відомо, скільки Польща витратила грошей на українських біженців

Німеччина

Українців підштовхують до легалізації.

Громадяни України, які перебувають у Німеччині без оформлення статусу тимчасового захисту, та у яких до 31 серпня вичерпуються безвізові дні (90 днів протягом 180 днів), мають або залишити країну, або оформити статус.

Перебувати у Німеччині українцям дозволено до 31 серпня незалежно від використання безвізу чи депортації. Якщо безвіз закінчується до кінця літа, необхідно оформити тимчасовий захист до 1 вересня. Якщо 90 днів безвізового перебування в Німеччині закінчаться з 1 вересня по 1 грудня, необхідно подати заявку на реєстрацію статусу, - йдеться у статті.

Франція

У цій країні українським біженцям необхідно поновити статус тимчасового захисту. Інакше перестануть платити допомогу.

Чехія

З вересня у Празі буде важче знайти житло. Справа в тому, що мерія скасовує доплати власникам нерухомості, які розміщують українських біженців.

Державна субсидія складає 250 крон (10 євро) з особи за добу, а через високі ціни в мегаполісі місто виділяло додаткові 140 крон на людину за використання житла, - йдеться у статті.

Таке рішення пояснюється різким зростанням цін на енергоносії.

Ірландія

В Ірландії, навпаки, розширюють можливості для біженців. Українцям пропонують здобути нову спеціальність. Під час навчання платитимуть стипендію – близько 600 євро на місяць.

Навчання проводиться за такими дисциплінами:

  •     сільське господарство;
  •     лісне господарство;
  •     ветеринарна освіта;
  •     рибальство.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 452 | Додав: adminA | Теги: біженці, 1 вересня, зміни, країни європи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]