Чт, 2024-04-25, 01:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
Для малого бізнесу Данилюк виступив за 5-річні податкові канікули. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Міністр фінансів Олександр Данилюк пропонує запровадити 5-річні канікули по сплаті податку на прибуток для підприємств малого бізнесу з оборотом до 3 мільйонів гривень. Про це він заявив у своєму відеоблозі на YouTube.

Данилюк, зокрема, заявив, що дуже позитивно оцінює ініціативу, яка передбачає звільнення на 5 років від податку на прибуток підприємств малого бізнесу.

За його словами, ця ініціатива передбачає податкові канікули для підприємств малого бізнесу, оборот яких не перевищує 3 мільйонів гривень.

"Я вважаю, що за умов, коли ми вимушені досить виважено ставитися до бюджету, скорочувати видатки, нам необхідно шукати всі можливі стимули для розвитку бізнесу, й насамперед малого", - заявив міністр.

"Звичайно, ризики є. Ми проаналізували ці ризики. Системно для зловживань ця норма не буде використовуватися й ці ризики мінімальні. Я вважаю, що ця ініціатива позитивна, і вона надасть поштовх до розвитку малого бізнесу", - підсумував він.

Нагадаємо, тема 5-річних податкових канікул для малого бізнесу є однією з найбільш поширених передвиборчих обіцянок українських політиків.

У червні 2011 року громадянин Дмитро Ільченко навіть позивався до чинного тоді президента Віктора Януковича через те, що, всупереч його гарантіям 5-річних канікул не було оголошено. Так само як і не було знижено ПДВ до 17% і не здійснено перехід на контрактну службу в армії.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовився визнати протиправною бездіяльність Януковича через невиконання ним обіцянок, даних напередодні виборів глави держави 2010 року. Як зазначалося в постанові ВАСУ, якою було відмовлено визнати протиправною бездіяльність президента, передвиборча програма кандидата на посаду президента України - це лише "засіб агітації", що не є законодавчим актом. А оскільки Вищий адмінсуд "може визнати дії чи бездіяльність відповідного суб'єкта владних повноважень протиправними, тільки якщо ним допущено порушення положень Конституції або законів України", судді дійшли висновку, що підстав для визнання протиправною бездіяльності президента немає.

Варто зауважити, що податкові канікули для малого та середнього бізнесу Янукович вдруге пообіцяв вже на підсумковій конференції на першу річницю свого правління (25 лютого). При цьому він стверджував, що ці канікули нібито "розпочнуться" вже з 1 квітня 2011-го.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: малий бізнес, 5-річні податкові канікули, Данилюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]