Чт, 2024-03-28, 22:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Для оцінки безпеки шкіл Міносвіти України запроваджує інструмент від ЮНІСЕФ
Інші останні Культурні новини

Міністерство освіти і науки України впроваджує інструмент для оцінки безпеки шкіл, розроблений Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

"Презентовано новий онлайн-інструмент для моніторингу рівня безпеки і комфорту шкіл, створений Міністерством освіти і науки спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Інструмент стане частиною національної системи автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту (АІКОМ)", - ідеться у повідомленні прес-служби Міносвіти.

Зазначається, що інструмент "Експрес-оцінювання", розроблений у рамках концепції "Безпечна і дружня до дитини школа", дає змогу перевірити низку показників: санітарні умови у навчальному закладі; рівність можливостей для всіх учнів, незалежно від їхньої статі, соціального статусу, культурного походження, віросповідання чи стану здоров'я; якість освітнього процесу; захист і турбота про здобувачів освіти; залученість учнів, сімей та місцевих громад.

Згідно з повідомленням, результати оцінювання навчального закладу дають змогу визначити його сильні та слабкі сторони, запланувати заходи щодо вдосконалення.

Моделювання концепції "Безпечна і дружня до дитини школа" відбувалося протягом 2017-2021 років у ста пілотних школах Донецької та Луганської областей.

Наразі Міносвіти та ЮНІСЕФ планують поширювати досвід шкіл-учасниць на всі заклади загальної середньої освіти України.

Для того щоб скористатися онлайн-інструментом та здійснити моніторинг, навчальному закладу слід зареєструватися на платформі АІКОМ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: безпека шкіл, Міносвіти України, інструмент, ЮНІСЕФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]