Сб, 2024-04-27, 03:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Для розслідування теракту в Оленівці ООН створила комісію
Інші останні Кримінальні новини

ООН створила комісію для розслідування загибелі українських військовополонених в колонії в окупованій Оленівці.

Про це пише CNN із посиланням на спікера генсека ООН Стефана Дюжарріка.

«Організація Об'єднаних Націй має команду зі встановлення фактів, яка готова розслідувати напад на українську в’язницю в Оленівці», — йдеться в повідомленні.

Дюжаррік зазначив, що комісія поки не може зайнятися розслідуванням на місці події, оскільки ситуація навколо колонії в Оленівці продовжує залишатися небезпечною для візиту без відповідних гарантій від України та росії.

За його словами, до членів команди увійшли: бразильський генерал-лейтенант поліції у відставці, ісландський дипломат і співробітник поліції Нігеру.

Комісія встановлюватиме факти та звітуватиме про це Генеральному секретарю ООН.

Нагадаємо, 29 липня російські окупанти організували теракт у колонії в тимчасово окупованому місті Оленівка Донецької області. Там утримувалися полонені українські військові, зокрема зі складу полку «Азов».

російські змі звинуватили у вбивстві Україну – за їхньою версією, барак був обстріляний ракетами з реактивних систем HIMARS. Однак українська розвідка повідомила, що страту організували самі російські окупанти.

Полонених перевели у знищений барак напередодні інциденту. Причому не виключено, що приміщення з українськими полоненими було не обстріляне дистанційно, а його підірвали вибухівкою найманці з пвк «вагнера», аби приховати наслідки катувань і воєнних злочинів.

Офіційний Київ назвав убивство полонених терактом.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста заявив, що не гарантував безпеку захисників Маріуполя, які опинилися в руках ворога, оскільки це начебто не в його силах.

росіяни заявили, що готові віддати тіла військовополонених азовців, убитих в Оленівці 29 липня, але «після закінчення розслідування».

ООН ініціює місію розслідування теракту в Оленівці, де загинуло близько 40 українських військовополонених.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 515 | Додав: adminA | Теги: Оленівка, комісія, розслідування теракту, ООН | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]