Пт, 2024-04-19, 11:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Для шукачів притулку Австрія планує погодинну оплату в розмірі 1,50 євро
Інші останні Новини Європейського Союзу

Австрія планує погодинну оплату в розмірі 1,50 євро для шукачів притулку

Уряд Австрії хоче ввести єдину погодинну заробітну плату в розмірі 1,50 євро для прохачів притулку протягом перших трьох місяців після подання заяви.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Міністр внутрішніх справ Герберт Кікль представив законодавчу пропозицію, згідно з якою суворо обмежуються умови праці прохачів притулку протягом перших трьох місяців.

Питання про зайнятість та винагороду прохачів притулку обговорюється в Австрії з 2015 року. Біженці повинні чекати три місяці після подання заяви про надання притулку, перш ніж вони зможуть зайняти посаду в будь-якій сфері, де не вистачає кадрів.

Протягом цього періоду біженці можуть приймати вакансії на допоміжні види діяльності тільки від федерального уряду, земель, муніципалітетів, муніципальних асоціацій або об'єктів, що належать муніципалітетам.

Це стосується домашніх і садових робіт або послуг. Досі погодинна оплата праці визначалася уповноваженим органом. Максимально можна заробляти на місяць 110 євро і ще 80 євро на члена сім'ї.

Проте Кікль критикує місцеві органи, які не виконують ці вимоги і замість цього платять більше. Погодинна заробітна плата іноді перевищувала ліміт на 5 євро і більше. Тому він пропонує юридично встановити єдину погодинну заробітну плату в 1,50 євро по всій Австрії.

Ця ставка заснована на розрахунках заробітної плати тих, хто проходить базову військову службу в збройних силах або на державній службі.

Пропозицію розкритикувала опозиція, яка не згодна з низькою заробітною платою і розглядає це правове регулювання як спробу ввести "примусову працю" для прохачів притулку.

Благодійні організації піддали критиці той факт, що тільки державні установи можуть забезпечувати роботу прохачам притулку в перехідний період.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: шукачі притулку, 50 євро, погодинна оплата, Австрія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]