Ср, 2024-04-24, 18:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:47
Для стримування Росії Україна зі світовою спільнотою працюють над санкціями
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та держсекретар США Ентоні Блінкен обговорили шляхи стримання військової агресії Росії у Стокгольмі. Про це Дмитро Кулеба написав у Twitter.

Міністр написав: “Дружня зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у Стокгольмі” та додав, що вони знаходяться у процесі розробки пакету стримування військової агресії Російської Федерації, який включає також жорсткі економічні санкції.

Кулеба підтвердив важливість міцного стратегічного партнерства України та США.

Глава МЗС також зустрівся з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем. Вони також обговорили шляхи зовнішнього стримування агресії Росії проти України та відповідні санкційні важелі.

Нещодавно Ентоні Блінкен зазначив, що велику тривожність у світової спільноти викликає те, як Росія накопичує війська на кордоні, разом з тим розгортаючи масштабну антиукраїнську пропаганду, щоб потім виправдати можливе вторгнення.

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не може гарантувати Україні безпеку, оскільки вона не входить до нього.

Раніше Столтенберг повідомив, що під час зустрічі голів МЗС НАТО обговорюватимуть концентрацію російських військових біля українського кордону.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що повернути Донбас під український контроль без прямого діалогу з Росією неможливо.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що готовий стати посередником між Росією та Україною для деескалації напруженості на кордоні між країнами.

Нагадаємо, колишній спеціальний представник Державного департаменту США в Україні Курт Волкер припустив, що президент Росії Володимир Путін робить все для отримання поступок від України та Європи.

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати розглядають можливість надіслати додаткову зброю до України, оскільки зростають побоювання щодо потенційного російського вторгнення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 584 | Додав: adminA | Теги: світова спільнота, санкції, україна, стримування РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]