Пт, 2024-03-29, 03:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
Для українських туристів Польща залишає кордони відкритими
Інші останні Туристичні новини

Польща залишила Україну в «зеленому» списку країн попри рекомендацію Європейського Союзу через погіршення у країні ситуації із коронавірусом.

Про це 12 листопада повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський у розмові з українським очільником МВС Денисом Монастирським.

«Маріуш Камінський на звернення Дениса Монастирського запевнив, що Україна залишиться в «зеленій» зоні поїздок», — ідеться у повідомленні.

Наразі у Польщу можна вʼїхати за умови повної вакцинації препаратами Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jonson & Jonson. Також якщо перехворіли на ковід — не раніше ніж за 6 місяців до дня перетину кордону (треба буде показати документ, що підтверджує факт захворювання, польською або англійською мовою).

Якщо вакцини немає – карантин на 10 днів (його можна скоротити, якщо через 7 днів після вʼїзду скласти тест). Усі перед вʼїздом до країни мають заповнити цю форму.

Хоча 9 листопада ЄС і виключив Україну з переліку «зелених» країн, кожна країна блоку окремо ухвалює рішення. Загалом, якщо не рахувати Польщу, не закриватись для українців вирішили: Латвія, Греція, Кіпр, Естонія, Хорватія, Чехія, Данія, Австрія, Бельгія, Ірландія, Швеція, Франція, Словаччина, Іспанія та Нідерланди.

Докладно з умовами вʼїзду до європейських держав можна ознайомитися на інтерактивній мапі МЗС України.

Наразі в Україні спостерігається щоденне збільшення кількості летальних випадків В Україні за добу зареєстрували 24 058 нових хворих на коронавірус. Найбільше — у Дніпропетровській області

Дедалі більше дітей інфікуються ковідом і переносять хворобу з ускладненнями. Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко пояснює, що така статистика є «відгомоном» і зберігатиметься упродовж 2—3 тижнів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: Польща, українські туристи, кордони | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]