Сб, 2024-04-20, 13:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:27
До 200-річчя з дня народження Чарльза Діккенса відкриють музей у Лондоні
Інші останні Новини світу
У понеділок, 10 грудня, в Лондоні після ремонту відкриє двері для відвідувачів музей англійського письменника Чарльза Діккенса, повідомляє Інтерфакс.

У 2012 році відзначають 200-річний ювілей з дня народження автора, і відкриття музею приурочене до цієї події.

Як повідомили в управлінні з туризму, вартість проекту реконструкції, що передбачає реновацію будівлі та поліпшення доступу до музею, оцінюється в 3,1 млн фунтів стерлінгів.

У відвідувачів реконструйованого музею буде можливість побувати на виставці костюмів, задіяних в новій екранізації роману Діккенса "Великі надії".

За словами співробітників музею, гості зможуть повністю поринути у вікторіанську епоху, і будуть почувати себе так, "ніби Діккенс тільки що вийшов з кімнати і може повернутися в будь-яку хвилину".

Нагадаємо, у вересні 2012 року на аукціон було виставлено невідомий раніше лист знаменитого британського письменника Чарльза Діккенса. Лист адресовано адвокату письменника Фредеріку Уврі (Frederic Ouvry) і датується 23 травня 1858.

У ньому письменник обговорює з юристом умови шлюборозлучного процесу, при якому пара формально залишається в офіційному шлюбі, але при цьому живуть дружини окремо. Скандал вибухнув після того, як дружина Діккенса дізналася про його зраду.

Відзначимо, що у Великобританії дуже цінують все, пов'язане з життям Чарльза Діккенса. Як повідомлялося, у травні 2007 року в графстві Кент на півдні Англії відкрився тематичний парк розваг "Dickens World" ("Світ Діккенса").

Довідка

Чарльз Діккенс народився 7 лютого 1812 року в місті Портсмут.

Видатний англійський письменник, романіст і репортер. Найпопулярніший англомовний письменник за життя, класик світової літератури, один із найбільших прозаїків XIX століття, яскравий представник жанру реалізму, майстер тонкого почуття гумору.

Серед найвідоміших творів Діккенса - "Посмертні записки Піквікського клубу" (1837), "Олівер Твіст" (1839), "Девід Копперфільд" (1849), "Великі надії" (1860), "Повість про два міста" (1859).

Чарльз Діккенс помер 9 червня 1870 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1152 | Додав: adminA | Теги: 200-річчя, музей Чарльза Діккенса, Лондоні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]